Campenaerts vant etter norsk fall

1 month ago 33



Det så lenge ut som den 18. etappen av årets Tour de France kunne bli Uno-X’ store dag. Så falt Tobias Halland Johannessen.

 Tobias Halland Johannessen lå lenge godt an til å kjempe om en etappeseier. Så falt han 30 kilometer før mål. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / NTB
  • Johannes Nyborg, VG

    Johannes Nyborg, VG

Publisert: 18.07.2024 17:24

Saken oppdateres

Da det gjensto 30 kilometer av Tour de Frances 18. etappe stakk tre ryttere fra bruddet: Michal Kwiatkowski, Victor Campenaerts og Mattéo Vercher.

Trioen klarte å opparbeide seg en ledelse som holdt helt inn til mål. I innspurten var Campenaerts sterkest og vant etappen.

Men trioen kunne fort vært en kvartett.

For i samme sekvens der trioen stakk av fra gruppen i front deiset norske Tobias Halland Johannessen i bakken. Han var nærmest de tre da han falt.

– Her er det muligens en drøm som er knust for Tobias Halland Johannessen, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad om fallet.

En blodig Hallan Johannessen gikk inn som nummer 18, 37 sekunder bak vinneren.

–Nei det var dritt ass. Jeg føler det er ikke mitt år i år. Kjente da jeg lå der, fy faen er det mulig. Jeg føler jo meg sterk så det er kjedelig, sier Johannesen til TV2.

I mål var skulderen til Halland Johannessen tydelig oppskrapet.

Tobias Halland Johannessen hadde gode muligheter for sin første Tour de France-seier før dagens etappe.

I går klarte han ikke å henge med i bruddet, men i dag hang kjørte 24-åringen offensivt i en hektisk start og kom seg med i en større gruppe.

Og etter den første av fem tredjekategorier i dagens etappe hadde gruppen gått i brudd.

Den 18. etappen ble omtalt som en «transportetappe» av TV2s sykkeleksperter som før etappen spådde at dette kunne være Uno-X’ siste sjanse i år på en etappeseier.

De neste etappene vil trolig handle om sammenlagtfavorittene.

Read Entire Article