Bullen-trener raste mot dommeren: – Det er mye følelser

1 month ago 16



– Veldig overbevisende av Bullen. Hun virker eksplosiv, sterk og fokusert, sier NRKs ekspert Mats Rolfsen etter seieren.

Den tunisiske motstanderen ble rett og slett feid av banen av Bullen som hadde kontroll fra start til slutt i åttedelsfinalen. Hun vant til slutt 12 - 2.

Det ble imidlertid hett på sidelinjen i starten av kampen da trener Zurab Iakobishvili mente Bullen burde fått to ekstra poeng.

– Det er intenst, mye følelser i bildet. I kampens hete kan det bli litt engasjement. Det er derfor vi holder på med det, sier Olympiatoppens trener Erling Strand.

Bullen-treneren ble belønnet med tilsnakk av dommeren.

– Lekkerbisken

Den norske stjernen var den store favoritten i åttendedelsfinalen. Bullen er ranket som nummer tre i verden i 62-kilosklassen, mens Bouseta er nummer 13.

Det var imidlertid den tunisiske motstanderen som overrasket og fikk de to første poengene. Men Bullen fikk etter hvert et godt grep om motstanderen og fikk en liten fordel.

Derfra og ut omgangen var det bare en kvinne på matten: Til pause ledet Bullen 6–2.

Etter hvilen fortsatte 27-åringen i samme spor og bare økte ledelsen.

– Skikkelig lekkerbisken det der. Hun har fått beskjed om det i pausen, sier NRKs ekspert Mats Rolfsen da Bullen gikk opp til 8–2.

Bullen vant til slutt 12–2.

Grace Bullen idet hun vinner OL-åttedelsfinalen mot Siwar Bouseta fra Tunisia

Foto: PUNIT PARANJPE / AFP

Fredrikstad-bryteren hadde et innbitt og fokusert kroppsspråk da hun gikk bort fra matten etter kampen.

– Det sier litt om hva hun tenker å gjøre i dag. Hun er ikke fornøyd med å vinne en kamp. Hun skal til finalen, sier Rolfsen.

Kvartfinalen er satt opp kl. 13.

Sterk bryte-CV

Dette er 27-åringens første OL. Bryteprofilen klarte ikke å kvalifisere seg i Tokyo i 2021.

Kvinnen fra Fredrikstad er en av Europas beste brytere og har blant annet to EM-gull for senior. Hun vant også ungdoms-OL for ti år siden. Nå håper hun å oppgradere ungdomsgullet til et seniorgull.

Bullen har siden 2022 bodd og trent i Georgia. Der er Bullen en del av et hardt treningsregime ledet av Zurab Iakobishvili.

Publisert 09.08.2024, kl. 12.17 Oppdatert 09.08.2024, kl. 12.30

Read Entire Article