Britiske medier: Parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli

3 weeks ago 19



Statsminister Rishi Sunak vil onsdag kunngjøre et parlamentsvalg i Storbritannia allerede i juli, opplyser kilder til Sky News, The Guardian og ITV.

Foto: - / AFP / NTB
  • Bilde av NTB
onsdag 22. mai kl. 17:40

Meldingen er ennå ikke bekreftet av Sunak og hans regjering, som startet et møte klokken 17 onsdag ettermiddag.

Labour ligger omkring 20 prosentpoeng foran De konservative på meningsmålingene, og det ligger an til en svært krevende valgkamp for Sunaks parti.

The Guardian viser til sentralt plasserte kilder, og skriver at datoen som nå diskuteres er 4. juli. Sunak ventes i valgkampen å legge vekt på at inflasjonen er brakt under kontroll og at økonomien er i bedring.

ITVs politiske redaktør Anushka Asthana sier ifølge Reuters at valget blir holdt 4. juli, det samme erfarer også TV-kanalen Sky News.

Sky News' politiske redaktør Beth Rigby sier det har vært en «lang og åpen diskusjon» i Downing Street om å holde valg nå, eller til høsten. Absolutt aller siste frist var januar neste år.

Ryktene om et snarlig valg skjøt fart onsdag, da britiske medier blant annet meldte at utenriksminister David Cameron reiste hjem tidlig fra et besøk i Albania for å delta på regjeringsmøtet. Forsvarsminister Grant Shapps skal også ha utsatt en reise til Litauen for å delta.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 22.05.24 kl. 17:40

Relaterte emner

Read Entire Article