Bortførings­saken i Kristiansand: Pågrepne knyttes til Sverige

1 month ago 45



– De fire mistenkte er menn mellom 20 og 40 år. To av de mistenkte er hjemmehørende på det sentrale østlandsområdet, mens to av de mistenkte har tilknytning til Sverige og er svenske statsborgere.

Det sier leder av seksjon for etterforskning i Agder politidistrikt Unn-Hege Sørensen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Søndag klokken 13.06 ble politiet varslet av flere vitner om at en person ble tatt inn i en bil mot hans vilje ved Lumber i Kristiansand.

Bortføringen førte til at politiet aksjonerte mot en adresse på Sødal Terrasse. Der ble de fire personene pågrepet.

Den fornærmede bor i Kristiansand.

Politiaksjon Sødal Terrasse

Mye politi var i aksjon på Sødal Terrasse i Kristiansand søndag. Det pågår fremdeles politioppdrag knyttet til hendelsen.

Foto: Tipser

Har vært våpen involvert

Politiet etterforsker saken for å finne ut av hva som har skjedd og hvem som er involvert. Det er fortsatt pågående politioppdrag knyttet til hendelsen i Kristiansand.

– Politiet har fått bekreftet at det har vært våpen involvert. Det fremstår som et oppgjør mellom aktører i kriminelle nettverk, og det er en naturlig del av en etterforskning etter en slik hendelse å få oversikt over mulige følger i disse nettverkene opp mot det som har skjedd, sier Sørensen.

Politiet kan fortsatt ikke utelukke ytterligere pågripelser i saken. Det jobbes med å finne ut om det har vært flere personer involvert i hendelsen.

Har kontrollert flere biler på E18

Siden mandag morgen har politiet kontrollert flere biler på E18 ved Torsbuåstunnelen i Arendal, melder Tvedestrandsposten.

Det dreier seg om «operative tiltak» knyttet til bortføringen søndag, opplyser politiet til NRK.

Hastigheten i området er redusert fra 110 kilometer i timen til 50 kilometer i timen. I tillegg til patruljebilene er det også observert et politihelikopter i området, skriver avisa.

Mandag har det også vært to politihelikoptre i Agder, ifølge flydata.

Politihelikopteret fløy mange runder i forbindelse med aksjonen i Kristiansand i dag.

Politihelikopteret fløy flere ganger rundt Sødal Terrasse søndag ettermiddag.

Foto: skjermdump

Publisert 05.08.2024, kl. 16.38 Oppdatert 05.08.2024, kl. 16.45

Read Entire Article