Bollestad hardt ut mot KrF i nytt brev

3 hours ago 4



Brevet er sendt fra Bollestads advokat Jan Fougner 19. september, to dager etter at Bollestad var gjest i Debatten på NRK.

Essensen i brevet er at Olaug Bollestad mener hun ikke fikk gitt sin versjon av varslingssaken mot henne, før KrF konkluderte i saken. KrF mottok tidligere i år et varsel om Bollestads lederstil.

– Det er oppsiktsvekkende at KrF tar stilling til realitetene i varselet og de anklagene som er fremmet mot Bollestad uten at det er reell kontradiksjon, og uten at Bollestad er kjent med hvem varslerne er og hvilke episoder det siktes til, heter det i brevet.

– Dette utgjør brudd på KrFs retningslinjer og grunnleggende rettssikkerhetsprinsipper, står det i brevet, som NRK har fått tilgang til.

Olaug Bollestad og Dag-Inge Bollestad

UENIGE: Tidligere KrF-leder Olaug Bollestad og fungerende leder Dag-Inge Ulstein før Debatten i NRK denne uken.

Foto: Heiko Junge / NTB

Gikk av

Olaug Bollestad trakk seg som KrF-leder 22. august. Da hadde hun allerede vært sykmeldt siden før sommeren.

Dag-Inge Ulstein har fungert som partileder i Bollestads fravær. Denne uken ga han også beskjed om at han ønsker å bli partileder på permanent basis.

Varselet fra tre ansatte i KrF ble offentlig kjent en ukes tid før Bollestads avgang.

– Jeg har rett til å gi tilsvar til det varselet, det har jeg ikke fått. Partiet har avsluttet og sagt at varselet er ferdigbehandlet i partiet, men jeg har ikke fått gitt mitt tilsvar, sa Bollestad i Debatten på NRK denne uken.

I brevet fra Bollestads advokat vises det til at KrF-ledelsen har gitt partimedlemmene beskjed om at det ble gjennomført kontradiksjon på et møte 11. september.

Men tema for dette møtet var den videre håndteringen av saken.

– Det var også dette som ble gjort, og vi presenterte Bollestads syn på prosessen og den videre håndteringen – ikke Bollestads syn på innholdet i varselet, heter det.

– Ferdig behandlet

Men KrF mener Olaug Bollestad har fått anledning til å gi sin versjon i varslingssaken.

– Olaug har siden starten av august fått gjentatte muligheter til å komme med sin kontradiksjon både skriftlig og muntlig. I møtet med Olaugs advokater mottok vi denne muntlig. Dette bekreftes også av advokaten som bistår oss, sier KrFs generalsekretær Ingunn E. Ulfsten.

itdjLSJO4Gc

GENERALSEKRETÆR: KrFs Ingunn Ulfsten.

Foto: NTB

– Nå hører jeg at Olaug sier at hun ønsker å sette punktum for denne saken. Jeg mener derfor at det er bedre for partiet at vi fremover tar disse samtalene internt og ikke i mediene, sier hun til NRK.

I Debatten tirsdag fremholdt fungerende KrF-leder Dag-Inge Ulstein at Bollestads rettigheter var ivaretatt.

– Det har blitt behandlet i tråd med de rutiner og retningslinjer som partiet har, sa han.

Dette budskapet ble også fremført i en felles uttalelse fra Ulstein, nestleder Ida Lindtveit Røse, Ulfsten og stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad samme kveld.

– Varselet ble behandlet i tråd med KrFs retningslinjer og rutiner, som gjelder uansett hvem det varsles mot. En partileder behandles på lik linje med andre i partiet. Et enstemmig sentralstyre tok også saken til orientering, het det.

Publisert 21.09.2024, kl. 13.07

Read Entire Article