Bloomberg: Russland løslater journalist Evan Gershkovich

1 month ago 22



Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich og den amerikanske soldaten Paul Whelan løslates i en større fangeutveksling.

Wall Street Journal journalist Evan Gershkovich da han var i retten 19. juli i år. Foto: Dmitry Chasovitin / Reuters / NTB
torsdag 1. august kl. 13:59

Det skriver avisen Bloomberg som viser til kilder med kjennskap til situasjonen. Det samme bekrefter den Kreml-vennlige Telegram-kanalen Mash torsdag ettermiddag.

Begge er dømt for spionasje mot Russland.

President Vladimir Putin har tidligere antydet at det kunne være aktuelt med en fangeutveksling med den nå spiondømte Wall Street Journal-journalisten Evan Gerschkovich.

Han ble nylig dømt til 16 års fengsel for å ha innhentet hemmeligstemplet informasjon om den russiske stridsvognfabrikken Uralvagonzavod, Han har avvist alle anklager.

Allerede i februar antydet Putin i et intervju med Tucker Carlson at det kunne være aktuelt med en utveksling av Gerschkovich.

– Samtaler er allerede i gang. Vi har hatt mange slike situasjoner tidligere, som har endt vellykket, og denne vil trolig også løses til slutt, sa Putin - og antydet at Gershkovich «kan komme til hjemlandet sitt».

Onsdag ble det kjent at flere politiske fanger i Russland befinner seg ikke lenger i straffeleirene og fengslene der de soner.

Read Entire Article