Bistandsadvokat ber politiet kalle inn kronprinsesse Mette-Marit til avhør

2 hours ago 5



Det sier bistandsadvokaten til Juliane Snekkestad til Aftenposten.

 Lise Åserud / NTBKronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby etter middagen til regjeringens festarrangement i juni 2022 i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
Mandag 28. oktober kl. 15:27

– Jeg har sendt Oslo politidistrikt en formell begjæring om å kalle inn kronprinsesse Mette-Marit til avhør, sier Petter J. Grødem til avisen.

Han er Juliane Snekkestads bistandsadvokat i etterforskningen mot Marius Borg Høiby. Hun er en av de fornærmede i saken, og kronprinsessens sønn er siktet for mishandling i nære relasjoner mot henne.

Grødem begrunner sin begjæring til politiet med at bevissituasjonen gjør at han mener det er «helt naturlig» å få kronprinsessens forklaring nå.

– Jeg mener det faktisk vil være unaturlig om hun ikke svarer på spørsmål fra politiet. En forklaring fra kronprinsessen vil etter min mening kaste nytt lys over saken mot hennes sønn, sier Grødem til avisen.

VG har foreløpig ikke kommet i kontakt med Grødem selv.

Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal, bekrefter til VG at politiet har mottatt begjæringen.

– Kan det bli aktuelt å avhøre henne?

– Det må vi komme tilbake til.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Kongehuset, men har ikke fått svar.

Marius Borg Høiby nekter straffskyld for å ha mishandlet ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland, har hans forsvarer Øyvind Bratlien tidligere opplyst.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article