Biden-bilde vekker oppsikt: Hadde på seg Trump-caps

1 week ago 7



En talsperson for Det hvite hus sier at Biden tok den på seg for å vise fellesskap på tvers av partiene.

torsdag 12. september kl. 08:18

– Takk for støtten, Joe, står det over bildet som Trump-kampanjen har lagt ut på X onsdag.

Det viser USAs demokratiske president Joe Biden smilende, iført en rød caps med påskriften «Trump 2024» og et amerikansk flagg på selve skyggen.

Bildet, som skal være tatt på en brannstasjon i Shanksville i vippestaten Pennsylvania onsdag, har vekket oppsikt på sosiale medier og i flere aviser.

 Trump-kampanjens Twitter-konto @TrumpWarRoomJoe Biden besøker en brannstasjon i Shanksville i Pennsylvania onsdag. Foto: Trump-kampanjens Twitter-konto @TrumpWarRoom

Nå kommenterer Det hvite hus saken, skriver CNN:

De sier besøket på brannstasjonen hadde sammenheng med markeringen av terrorangrepet 11. september 2001. United Airlines-flyet «Flight 93», som også ble offer for terrorangrepet, styrtet like i nærheten.

– Presidenten snakket om at landets tverrpolitiske felleskap etter 11. september, og han sa at vi måtte vende tilbake til det. Som en gest ga han en skyggelue til en Trump-supporter, som svarte med å si at presidenten i samme ånd burde ta på seg hans Trump-cap. Han hadde den på en kort stund, skriver talsperson Andrew Bates i en uttalelse på X.

Under presidentdebatten mot Kamala Harris natt til onsdag, spøkte Trump om at han ville sende motstanderen en såkalt Maga-caps. I stedet ble det altså Biden som fikk bære den røde skyggeluen.

Før besøket i Pennsylvania onsdag, deltok både Biden og Harris på minnemarkeringen for 11. september i New York. Der deltok også Trump.

Mellom den tidligere presidenten og sittende president Biden sto New Yorks tidligere borgermester Michael Bloomberg.

 Yuki Iwamura / AP / NTBPÅ MINNEMARKERING: Kamala Harris, Joe Biden, Michael Bloomberg og Donald Trump. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
Publisert: 12.09.24 kl. 07:32Oppdatert: 12.09.24 kl. 08:18

Relaterte emner

Read Entire Article