Arne Olav Brundtland bisatt: – Han var et godt menneske

1 month ago 20Arne Olav Brundtland, ektemann til tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, ble bisatt mandag fra Bygdøy kirke.

Gro Harlem Brundtland og Jon Mørland ankommer gravferdsseremonien. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: 17.06.2024 14:09

Brundtland sovnet stille inn på Diakonhjemmet i Oslo med familien rundt seg fredag 7. juni, 87 år gammel.

Rundt kisten lå det flere kranser, blant annet fra kongefamilien, venner og familie. «Takk Olav. Gro», sto det på kransen som var på kisten.

Under seremonien ble salmene «Amazing Grace» og «Deilig er jorden» spilt, det var minneord fra familien, roseseremoni, bønn og dikt. Prest var Arne Øyvind Slørdahl.

– Jeg har mange gode minner med ham fra de mange reisene vi var på sammen, både i inn- og utland. Tankene mine nå går først og fremst til Gro og til den nærmeste familien, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB etter Brundtlands bortgang.

Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav, fotografert i 2004. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Også flere politikere, både tidligere og nåværende, var til stede for å ta et siste farvel. Blant dem var tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen, tidligere kulturminister Åse Kleveland og tidligere partisekretær i Ap Martin Kolberg.

– Han var et godt menneske. En lojal og fin fyr, som vi hadde mye glede av, sier Kolberg til VG.

Brundtland var gift med Norges første kvinnelige statsminister, et ekteskap som varte i 64 år. Arne Olav Brundtland var statsviter og jobbet i Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi). Han ga også ut bøkene «Gift med Gro» og «Fortsatt gift med Gro», som kom i henholdsvis 1996 og 2003.

1 av 7Foto: Javad Parsa / NTB

Read Entire Article