Alstadheims skattespekulasjon

2 days ago 6



Publisert: 16.09.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Etter to år med regjeringsskapt unntakstilstand har Høyre kommet med sine løfter til havbruket: Lakseskatten skal kraftig reduseres, normprisrådet fjernes og andre vesentlige endringer skal gjøres. Det er gode signaler.

Havbruksnæringen er dypt uenig med politisk redaktør i Aftenposten Kjetil B. Alstadheim og finansminister Trygve S. Vedum (Sp) i at havbruket er en grunnrentenæring.

Alstadheim mener Høyre mest sannsynlig ikke vil levere. Har han sett hvordan velgerne behandler partier som lurer velgerne sine?

Sjømat Norge er sikre på at Høyre og høyresiden mener alvor, og har tro på at lokalpolitikere i Arbeiderpartiet og Senterpartiet forstår at skattepolitikk er næringspolitikk og vil kjempe for forbedringer på landsmøtene.

Fortsatt ligger investeringer for milliarder på is, og det byråkratiske normprisrådet skaper risiko for overbeskatning. Høyres løfter vil gi innovasjon og verdi- og jobbskaping i distriktene.

Geir Ove Ystmark

Administrerende direktør, Sjømat Norge

Read Entire Article