Alnes urolig før Warholm-stunt

1 week ago 9



Trener Leif Olav Alnes gleder seg til prestisjeduellen på 100 meter mellom Karsten Warholm (28) og Armand Duplantis (24), men helt avslappet er han ikke.

Karsten Warholm og Armand Duplantis inspiserte banen i Zürich dagen i forkant. Foto: Herman Folvik, VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 04.09.2024 13:05

Den norske verdensrekordholderen på 400 meter hekk 400 meter hekk45,94 og svenske verdensrekordholderen i stavsprangstavsprang6,26 møtes onsdag kl. 21.30 i Zürich etter over et år med diskusjon om hvem som er raskest på 100 meter.

Alnes gleder seg over stuntet, men innrømmer at han ikke liker risikoen for en skade som det i verste fall kan medføre. Sprintøvelser innebærer stor belastning og fare for strekkskader.

– Wow. Det har jeg nesten ikke lyst til å svare på. Jeg tror risikoen for å bli skadet er veldig liten, men det ligger og murrer i bakhodet, svarer Alnes på VGs spørsmål om hva risikoen er.

Warholm innrømmer at det ikke har vært lett å finne tid og rom hvor man kan ta en kalkulert sjanse på å gjennomføre duellen.

– Med tanke på treningen vår er Leif Olav alltid redd for slike ting, men vi er i en del av sesongen der jeg ikke er på mitt skarpeste uansett. Det kan ta risikoen både opp og ned. Men det går som regel ikke veldig ille, sier Warholm og legger til:

– Vi tåler en liten smell, er det en stor smell er det mer kjipt. Men det er slike sjanser man må ta, vi må være med å forme sporten til det vi vil det skal være. Dette blir jævlig gøy.

– Det var kriging for å finne riktige tidspunkt. Men det føles helt riktig å gjøre det nå etter OL og i et av de bedre stevnene som finnes.

Leif Olav Alnes og Karsten Warholm fra OL i Paris. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Warholm løp sist 100 meter i 2017 på 10,49 – som er hans pers.
  • Duplantis står registrert med 10,57 fra 2018 som pers.

– Det er fantastisk, det er to utrolige gode utøvere som skal møtes på en øvelse begge tror de vinner, men ingen vet siden de ikke har løpt øvelsen på 6–7 år, sier Alnes.

Jaysuma Saidy Ndure har norsk rekord på 100 meter med 9,99. Even Meinseth har årsbeste i Norge med 10,39. Salum Kashafali tok søndag sølv på 100 meter i Paralympics med 10,47.

– Det blir ikke norsk rekord, da bytter jeg øvelse! Rundt 10,39 en plass er nok der vi er, sier Warholm.

Duplantis har vært i sitt livs form denne sommeren. I Paris tok han OL-gull med verdensrekord på 6,25 meter. Sist uke flyttet han den en centimeter opp i Silesia.

På fredagens pressekonferanse grillet duoen hverandre.

«Mondo»«Mondo»Kallenavnet til Duplantis er en god venn og en fyr jeg respekterer høyt, men alt dette har skjedd fordi vi har en sjargong der vi kan fyre slike meldinger, sier Warholm og fortsetter:

– Vi har begge så høy selvtillit at vi tåler at det blir sendt meldinger. Men det var en spesiell setting, det er ikke slik pressekonferanser pleier å være.

– Men for å være ærlig er pressekonferanser ofte litt kjedelig, så det var forfriskende.

– Hvilken rivalisering er verst at Duplantis mot Warholm og Jakob Ingebrigtsen mot Josh Kerr på 1500 meter?

– Vår er litt mer lystbetont. Dette er noe vi frivillig gjør. Jeg er klar for å ta konsekvensene av både seier og tap.

OL-vinner Rai Benjamin er ikke til start under hovedstevnet på 400 meter hekk, men Warholm skal duellere mot Alison dos Santos (bronsevinner i OL og slo Warholm på Bislett i mai) torsdag kveld kl. 20.04.

Det er en rekke norske høydepunkter torsdag kveld (NRK sender 20–22):

  • Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er torsdag på start på 1500 meter og møter omtrent hele OL-feltet kl. 21.27
  • OL-mester i tikamp, Markus Rooth, skal delta i lengde fra kl. 20.18.
  • Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 meter kl. 20.43.
  • Norge stiller lag på 4x100 meter for kvinner kl. 21.52.

Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Henriette Jæger (400 meter), Ingvild Meinseth (100 meter) og Christine Bjelland Jensen (100 meter) løper også i Zürich torsdag som en del av forøvelsene til Diamond League-stevnet.

Read Entire Article