All trafikk ved Oslo S var stengt i kort periode – nå er kun ett spor stengt

1 month ago 136



 Redningsselskapet / NTB

Redningsskøyta Bergen Kreds bisto Hurtigrutens Fridtjof Nansen med å legge til kai og fortøye etter grunnstøtingen i 2022. Foto: Redningsselskapet / NTB Foto: Redningsselskapet / NTB

Styrmannen for Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen, som grunnstøtte i januar 2022, er tiltalt for brudd på skipssikkerhetsloven.

Påtalemyndigheten mener styrmannen på vakt kan bebreides for grunnstøtingen utenfor Måløy i Vestland 12. januar for to år siden.

– Han har fått et forelegg på 25.000 kroner. Det er ikke vedtatt, og forelegget trer inn som en tiltale, sier statsadvokat Benedikte Høgseth til Bergensavisen.

Dermed blir det full bevisførsel i Hordaland tingrett i januar neste år. Det er satt av fem dager til rettssaken.

– Styrmannen ser fram til å møte i Hordaland tingrett i januar for slik å bli renvasket for skyld for grunnstøtingen ved innløpet til Skatestraumen, opplyser forsvareren, advokat Torbjørn K. Sognefest, til BA.

Skipet seilte fra Hamburg andre nyttårsdag 2022 og skulle etter planen være tilbake i den tyske havnebyen 16. januar. Det var 398 personer om bord. Ingen ble skadet, men skipet fikk hull i skroget.

Read Entire Article