Agder verst i landet på studentboliger

1 month ago 29



Sensommerens vakreste eventyr er på vei til Sørlandet.

Foto: Kjetil Samuelsen

Om tre små uker vil unge voksne fra Agder og resten av landet sette sine føtter i Kristiansand og Grimstad for å fullføre sine utdanninger. Alt ligger til rette for at disse studentene skal trives og leve gode liv i studietiden. Agder har jo tross alt det meste; Sol, Sabeltann og Studentboliger.

Ved nærmere ettertanke tror jeg faktisk jeg er nødt til å trekke tilbake dette med studentboliger. For jeg tillater meg selv å påstå at når det kommer til studentboliger så har Agder en lang vei å gå. I Norsk Studentorganisasjons studentboligundersøkelse for 2024 er tallene helt klare. Agder er dårligst i landet og har den laveste dekningsgraden på studentboliger.

Studentorganisasjonen i Agder (STA) sitt mål er å ha en dekningsgrad på 20%, som vil si at det finnes en studentbolig for hver femte student i Agder. Realiteten er noe annerledes. Undersøkelser viser nemlig at det ikke er studentboliger til mer enn 12,5 prosent, altså litt mer enn hver tiende student.

Vi i STA sammen med studentene på UiA er klare i vår tale om hva vi forventer av Studentsamskipnaden og politikere når det kommer til studentboliger i regionen vår. Vi trenger flere, bedre og billigere studentboliger slik at vi studenter kan bo og leve i trygge og ordentlige omgivelser. Altfor mange ganger ser vi at det private leiemarkedet ikke strekker til, og at useriøse utleiere tilbyr leiligheter med svært lav standard til studenter som ikke finner noen bolig å leie.

Vårt krav er enkelt. Vi krever gode, billige boliger og en dekningsgrad på over 20%. Dersom dette kravet imøtekommes kan vi faktisk en dag si at Agder har de tre S´er. Nemlig Sol, Sabeltann og Studentboliger.

Read Entire Article