800.000 rammes av sabotasjeaksjoner i Frankrike: – Massivt angrep

1 month ago 21



Natt til fredag ble transportsystemet i Frankrike rammet av det som omtales som sabotasjeaksjoner. 800.000 personer rammes før OL-helgen i Paris.

Ansatte og passasjerer på stasjonen Gare du Nord i Paris. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB

Publisert: 26.07.2024 10:09 | Oppdatert: 26.07.2024 10:28

Det statlige jernbaneselskapet SNCF opplyser til nyhetsbyrået AFP at det har vært aksjoner i «stor skala», og at jernbanenettverket er lammet.

Aksjonene skal være rettet mot høyhastighetsnettverket TGV, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak aksjonen.

– SNCF har vært offer for flere samtidige ondsinnede handlinger i løpet av natten, opplyser den franske nasjonale togoperatøren.

Videre i uttalelsen heter det at angrepene påvirket de atlantiske, nordlige og østlige toglinjene. Ødeleggelsene fører til store forsinkelser og innstillinger.

Reisende venter på stasjonen Gare de Montparnasse etter at ødeleggelsene på toglinjer skaper store forsinkelser og innstillinger. Foto: Yasin Dar / AP / NTB

800.000 personer berørt

I en uttalelse fra jernbaneselskapet opplyses det at 800.000 personer med togbillett berøres. Transportminister Patrice Vergriete kaller aksjonene sabotasje og kriminelle handlinger.

– Brannangrep ble startet for å skade anleggene våre, opplyser togselskapet.

Arbeidet med å reparere skadene vil vare over helgen. Mange skal ta toget inn til Paris fredag. I tillegg begynner mange franskmenn ferie.

Den franske idrettsministeren Amélie Oudéa-Castéra fordømmer aksjonene.

– Det er forferdelig. Å angripe lekene er å angripe Frankrike, sier hun til BFMTV.

Åpningsseremonien i Paris-OL går av stabelen fredag kveld. Hundretusenvis av tilskuere vil følge de rundt 90 båtene med anslagsvis 7500 utøverne langs Seinen.

Sikkerhetsoppbudet i Paris, og under opningseremonien er enormt. Franske Le Monde skriver at over 30.000 politifolk og sikkerhetspersonell vil være involvert under seansen.

Read Entire Article