Flere titalls deltagere fra Bergen City Maraton trengte helsehjelp i forbindelse med løpet lørdag. Overlege viser til dårlige forberedelser.
Mandag 28. april kl. 18:39– Man har gjerne noen mål man skal oppnå, tar seg voldsomt ut, og tar ikke signalene om at man bør gi seg eller roe ned, sier Erik Thomassen til Bergens Tidende.
Han er overlege ved akutt- og mottaksmedisin på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen.
Thomassen jobbet på sykehuset under lørdagens arrangement og tok imot ti deltagere i løpet av vakten:
– Flere var veldig dårlige, og ikke i stand til å si hva de hadde vært med på eller hva som hadde skjedd, forteller Thomassen.
De innlagte var i 20- og 30-årene, og ifølge overlegen ga ingen av dem uttrykk for å være erfarne maratonløpere.
Pasientene var forvirrede og hadde tegn på skader på flere indre organer, mens noen var så dårlige at legene hadde beredskap i tilfelle hjertestans.
På Haukeland sykehus var det 13 deltagere som ble innlagt, og det var 25 ambulanseoppdrag knyttet til arrangementet. Totalt ble altså 23 deltagere innlagt på et sykehus.
Arrangementssjef Roger Gjelsvik forteller at det ble varmere enn forventet, men at det ikke var noen problemer med utdeling av mat og drikke som skulle forårsaket helseproblemene.
– Vi delte ut over 70.000 drikkekrus, tusen sjokoladeplater delt i biter og 25 kasser med bananer. Mange har også egen drikke, sier Gjelsvik.
Det ble gjennomført ulike distanser fra et 2 kilometer langt barneløp til et maraton på 42,2 kilometer.
Til sammen var det over 18.000 påmeldte de ulike løpene.