Vipps jubler etter Apples avtale med EU: – Fantastiske nyheter

1 week ago 17EU og Apple inngår avtale om tæppeteknologi. Nå satser Vipps på å la deg tæppe i butikken før nyttår.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres.

Avgjørelsen innebærer at Apple åpner opp for at tredjeparter kan bruke NFC-teknologien gratis, uten å måtte benytte seg av betalingsløsningen Apple Pay, eller den digitale pengeboken Apple Wallet. Det kommer frem i en pressemelding fra EU-kommisjonen.

Forpliktelsene Apple nå inngår vil gjelde i ti år. De vil også bli gjeldende for alle brukere i EU og EØS-land, også når brukere fra disse landene er utenfor EØS-området.

– Det er trygt og beleilig å betale med telefonen. Apple har forpliktet seg til at rivaler skal kunne bruke tæppeteknologien på iPhone. Dagens beslutning gjør Apples forpliktelser bindende, sier EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager i meldingen.

– Det åpner opp for konkurranse i denne viktige sektoren, og forhindrer Apple fra å ekskludere andre mobil-lommebøker fra iPhones økosystem, sier hun videre.

Vil lansere løsning innen utgangen av året

Vipps Mobilepay kaller den nye avtalen en seier «etter årelang kamp om fri konkurranse», og mener den er godt nytt for norske iPhone-brukere.

– At Apple åpner for andre mobile lommebøker er veldig gode nyheter for forbrukere, bedrifter og innovasjon, sier Garborg i en melding til E24.

– Dette er fantastiske nyheter for fri konkurranse, står det videre.

Siden lanseringen av Apple Pay i 2014 har Apple forhindret andre mobile lommebøker tilgang til NFC-brikken på iPhone.

Vipps sier at de har jobbet lenge for å få til denne endringen, og at de nå ser frem til å konkurrere med Apple på lik linje. Selskapet håper å kunne lansere en løsning for kontaktløs betaling i butikk innen utgangen av 2024.

Read Entire Article