Trump møter Zelenskyj: – En stor ære

3 hours ago 5



De to møtes i skyskraperen Trump Tower fredag ettermiddag: –⁠ Vi skal ha en diskusjon og se hva vi kommer frem til, men det er en ære å ha deg her, sier Trump til Ukrainas president.

fredag 27. september kl. 16:25

– Jeg har et veldig godt forhold til Zelenskyj, og jeg har et veldig godt forhold til Putin også, sier Trump.

– Jeg håper vi to har et bedre forhold, svarer Zelenskyj.

Fredag ettermiddag møtes Donald Trump og Volodymyr Zelenskyj – måned før presidentvalget i USA, hvor Trump er republikanernes kandidat.

Han har ved flere anledninger sådd tvil om at USA skal fortsette å sende støtte til Ukraina, om han vinner valget.

– Det er veldig viktig at vi møtes nå. Vi forstår at frem til november kan vi ikke stoppe Putin, sier Zelenskyj om bakgrunnen for møtet.

Den ukrainske presidenten understreker at Amerikas støtte er helt essensiell for at Ukraina skal komme seirende ut av krigen.

Trump sier at han vil jobbe med begge parter for å få slutt på Ukraina-krigen, dersom han blir president.

Se hele møtet her:

– Han har vært gjennom mye

– Det er en stor ære å ha presidenten med oss. Han har vært gjennom mye. Han har vært gjennom mer enn mest sannsynlig noen andre i historien. Vi skal ha en diskusjon og se hva vi kommer frem til, men det er en ære å ha deg her, sier Trump.

– Tusen takk for dette møtet. Nå er det fem år siden krigen startet. Nå er det mange utfordringer i Ukraina, og jeg vil diskutere med deg hvor vi er. Vi deler et syn om at krigen må stoppes, og jeg vil diskutere planene våre i detalj med deg, sier Zelenskyj.

 Ting Shen / Seth WenigFoto: Ting Shen / Seth Wenig

Tidligere i uken kritiserte Donald Trump den ukrainske presidenten for å ikke ha inngått en avtale med Russland for å gjøre slutt på krigen.

– Vi fortsetter å gi milliarder av dollar til en mann som nekter å inngå en avtale. Så mange døde mennesker, enhver avtale, til og med den verste avtalen, ville ha vært bedre enn det vi har akkurat nå, sa Trump på et folkemøte i North Carolina onsdag.

Zelenskyj har denne uken vært i USA for å delta på FNs generalforsamling. Han har også møtt president Joe Biden og visepresident Kamala Harris i Det hvite hus for å diskutere videre amerikansk støtte til Ukraina.

– Jeg ser fram til å se ham i morgen, sa Trump på en pressekonferanse torsdag.

– Jeg mener jeg vil være i stand til å få i stand en avtale mellom president Putin og president Zelenskyj. Ganske raskt, la han til.

Read Entire Article