«The Last of Us»-stjerne ut mot homo­hat: – Det er en kjærlighets­historie

1 month ago 36«The Last of Us» var en av de store snakkis-seriene i 2023. Den fikk blant annet en femmer på terningen av NRKs «Filmpolitiet».

Nylig var serien også nominert til tre Golden Globe-priser og vant åtte Primetime Emmy-priser.

HBO Max-serien er en adaptasjon av det postapokalyptiske zombiespillet ved samme navn, og handler om hva som skjer med menneskene som overlever en smittsom soppinfeksjon som «tar over» folkene den rammer.

Pedro Pascal og Bella Ramsey i «The Last of Us».

Pedro Pascal og Bella Ramsey i «The Last of Us».

Foto: HBO Max

Pedro Pascal og Bella Ramsey har hovedrollene som Joel og Ellie som får en slags motvillig far-datter-relasjon på vei gjennom et ødelagt og farlig USA.

Beste birolle

Lørdag vant Pascal en Screen Actors Guild-pris for sin hovedrolle, og søndag vant Nick Offerman en Independent Spirit Award for beste birolle i en manusbasert serie for rollen i episode tre, «Long, Long Time».

Den handler om «dommedagsprepperen» Bill som langsomt og motvillig slipper Frank inn i sin inngjerdede «boble» når verden begynner å gå til helvete. Og så oppstår dyp kjærlighet gjennom flere tiår.

I takketalen benyttet Offerman, ifølge blant annet Deadline, anledningen til å ta opp homofobiske reaksjoner han har fått på rollen.

Nick Offerman som Bill og Murray Bartlett i «Long, Long Time»-epiroden i «The Last of Us».

Nick Offerman som Bill og Murray Bartlett som Frank i «Long, Long Time»-episoden i «The Last of Us».

Foto: HBO Max

– Tusen takk, jeg er overrasket over å være i denne kategorien, det er helt bananas. Takk til HBO for å ha motet til å være med på denne fortellertradisjonen som virkelig er uavhengig, sa skuespilleren og fortsatte:

– Historier med mot, så når jeg opplever homofobisk hat som sier «Hvorfor måtte dere lage dette som en homohistorie?», så svarer vi «Fordi du stiller sånne spørsmål. Det er ingen homohistorie, det er en kjærlighetshistorie, ditt r...høl».

Ifølge BBC fikk Offerman høylytt applaus fra salen fra de fremmøtte på prisutdelingen i Santa Monica.

Flere priser

Han vant også en Emmy-pris for den samme rollen i den én time og 16 minutter lange episoden. Til både Spirit Awards og Emmy var også motspiller Murray Bartlett nominert for sin gjesterolle.

Murray Bartlett og Nick Offerman på Emmy-utdelingen i januar.

Murray Bartlett og Nick Offerman på Emmy-utdelingen i januar.

Foto: Richard Shotwell / AP

Episoden «Long, Long Time» er nevnt i «Filmpolitiet» sin podkastepisode om de beste seriene i 2023, som en av de beste enkeltepisodene.

«Long, Long Time» kom også på andreplass på Mashables liste over de beste TV-episodene i fjor og på tredjeplass på Salons liste.

Innspillingen av den andre sesongen av «The Last of Us» er nå i gang i Vancouver. Produsentene har også fått innvilget mulighet til pengerefusjon fra insentivordningen til Norsk filminstitutt, til spesialeffekt-jobb norske Storm Studios skal gjøre på sesongen.

Read Entire Article