Største beslag hittil i år. Fant kilovis med hasj, amfetamin og ecstasy.

1 week ago 12– Strafferammen er høy, sier politiadvokat.

Tollerne fant store mengder narkotika i en bil som kjørte av danskebåten i februar. Foto: Tolletaten

Publisert: 03.04.2024 17:01

BERGENS TIDENDE: I februar ble to menn i 20-årene pågrepet og fengslet da de gikk av danskebåten i Bergen. Det skjedde etter at tollerne fant store mengder narkotika, skriver Bergens Tidende.

Politiet har ikke tidligere ønsket å si noe om mengde eller hvilken narkotika det er snakk om. De har sagt at det er det største beslaget som er gjort så langt i år.

Politiadvokat Jørgen Henriksen sier nå til Bergens Tidende at det dreier seg om cirka 46 kilo hasj, cirka 20 kilo amfetamin og i underkant av 6 kilo ecstasy.

Venter på kripos

Det er fortsatt det største beslaget som er gjort i 2024, men politiadvokaten tar forbehold om at de fortsatt ikke har fått resultatene fra en analyse som Kripos skal gjøre av stoffet.

– Det er snakk om et meget betydelig narkotikabeslag, og strafferammen for innførsel av det er høy, sier Henriksen.

Han opplyser at strafferammen er på fengsel i inntil 15 år.

– Men vi har ikke konkludert om de to som sitter fengslet visste hva som lå i bilen. Det er noe vi etterforsker, sier Henriksen.

Slik så deler av beslaget ut. Foto: Tolletaten

Jakter flere

Politiet mistenker at det er flere involverte.

– Begrunnelsen for at to personer sitter fengslet, er at det er bevisforspillelsesfare. I det ligger det at vi mener det sannsynligvis har vært andre involverte. Vi jobber med å finne dem og sikre bevis mot dem, sier Henriksen.

Beslaget ble gjort da to menn kom av danskebåten MS Stavangerfjord. Foto: Tor Høvik

Bergens Tidende har vært i kontakt med forsvarerne Henrik Rynning Sjåmo og Abdelilah Saeme. Sjåmo opplyser at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Saeme ønsker ikke å kommentere saken.

Read Entire Article