Stolt av regjeringen i Gaza-saken

1 month ago 12



Den norske regjerings holdning og fordømmelse av den israelske regjeringens krigsforbrytelser er jeg stolt av.

Foto: NTB

Det er første gang i historien at vi har hatt en regjering med så klar tale, og man kan ikke annet enn å beundre utenriksminister Barth Eide sin håndtering.

Hva skal man si til Netanyahus besøk til USA? Det er vanlig at verdenssamfunnet stort sett fordømmer krigsforbrytelser, men i dette tilfellet skal altså en krigsforbryter kunne be om støtte for sine handlinger fra et så mektig land som USA.

Etter min mening burde han pågripes og stilles for Mennekerettighetsdomstolen og ikke noe annet.

Det vil selvsagt ikke USA gjøre, men det er likevel gledelig å se at noen politikere der borte tar til motmæle mot holdningen han og regjeringen hans står for.

Vi har så lett for å si at vi ikke bebreider det israelske folket, men vi fordømmer politikernes fremgangsmåte. Det er nå på tide å appelere til folket om at de velger seg andre personer i folkevalgte verv enn det de har nå. Det er en start på å få slutt på disse forbrytelsene.

Den kjente organisasjonen Med Israel for fred, MIFF, bør ta innover seg hva som i virkeligheten foregår av krigsforbrytelser.

Jeg er klar over at mange vil si at vi ikke skal blande oss inn i andres anliggender, men dersom ikke verdenssamfunnet reiser seg mot slike forhold så kan man fort se på en ende av alt godt som er skapt.

Read Entire Article