Spanias regjering rasler med sablene – åpner for å straffe landslagsstjerner for boikott

1 week ago 719. september 2023 kl. 10:59

Den spanske regjeringen vurderer å gripe inn i konflikten mellom landets fotballforbund og spillerne på kvinnelandslaget. Det kan ende med straff for de involverte.

Konflikten rundt de spanske VM-vinnerne framstår fastlåst, og kaoset synes å nå stadig nye høyder. Mandag skal den ferske landslagssjefen Montserrat «Montse» Tomé ha tatt ut et stort antall spillere til de kommende nasjonsligakampene mot Sveits og Sverige mot deres vilje.

Det førte til at spillerne rykket ut med en felles uttalelse med kritikk mot forbundet sent mandag. Samtidig ble det rettet flengende kritikk mot fotballtoppene fra Jennifer Hermoso, spilleren som ble kysset av tidligere fotballpresident Luis Rubiales etter VM-finalen for en tid tilbake.

Victor Franco, leder av det spanske idrettsrådet (CSD), sier den spanske regjeringen ikke er fremmed for å straffe spillerne dersom de ikke møter til landslagssamling denne uken.

– Hvis de ikke dukker opp, vil regjeringen gjøre det den må gjøre, som er å anvende loven. Det blir til min store skam, men loven er loven, sier Franco til Cadena Ser, gjengitt av avisen AS.

Regelverket i spansk idrett åpner for å ilegge den som ubegrunnet unnlater å møte til landslagssamling straff. Det kan dreie seg om bøter og i ekstreme tilfeller inndragelse av vedkommendes spillerlisens i et gitt antall år.

Franco er også innstilt på å megle i den betente konflikten. Tirsdag akter han å ha samtaler med kapteinsteamet på kvinnelandslaget. (NTB)

Read Entire Article