Spanias regjering åpner for å straffe landslagsstjerner: – Vi har en plikt

1 week ago 11Den spanske regjeringen vurderer å gripe inn i konflikten mellom landets fotballforbund og spillerne på kvinnelandslaget. Det kan ende med straff for de involverte.

 Den nye landslagssjefen Montse Tome og fungerende fotballpresident, Pedro Rocha, under uttaket av landslagstroppen mandag.

HARD KRITIKK: Den nye landslagssjefen Montse Tome og fungerende fotballpresident, Pedro Rocha, under uttaket av landslagstroppen mandag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Publisert: 19.09.2023 11:15

Konflikten rundt de spanske VM-vinnerne framstår fastlåst, og kaoset synes å nå stadig nye høyder. Mandag skal den ferske landslagssjefen Montserrat «Montse» Tomé ha tatt ut et stort antall spillere til de kommende nasjonsligakampene mot Sveits og Sverige mot deres vilje.

Det førte til at spillerne rykket ut med en felles uttalelse med kritikk mot forbundet sent mandag. Samtidig ble det rettet flengende kritikk mot fotballtoppene fra Jennifer Hermoso, spilleren som ble kysset av tidligere fotballpresident Luis Rubiales etter VM-finalen i august.

– Vi spillere er sikre på at dette er nok en manipulasjonsstrategi for å skremme og true oss med juridiske og økonomiske sanksjoner, tordner Hermoso på X/Twitter.

Victor Franco, leder av det spanske idrettsrådet (CSD), sier den spanske regjeringen ikke er fremmed for å straffe spillerne dersom de ikke møter til landslagssamling denne uken.

– Hvis de ikke dukker opp, vil regjeringen gjøre det den må gjøre, som er å anvende loven. Det blir til min store skam, men loven er loven, sier Franco til Cadena Ser, gjengitt av avisen AS.

Regelverket i spansk idrett åpner for å ilegge den som ubegrunnet unnlater å møte til landslagssamling straff. Det kan dreie seg om bøter og i ekstreme tilfeller inndragelse av vedkommendes spillerlisens i et gitt antall år.

Idrettsrådslederen håper å unngå den slags.

– Jeg stoler fortsatt på at det kan finnes en løsning på konflikten, sier han.

Franco er også innstilt på å megle i den betente konflikten. Tirsdag akter han å ha samtaler med kapteinsteamet på kvinnelandslaget.

– Regjeringen har plikt til å gjøre dette. Vi har en plikt til å vise ansiktet vårt og prøve å løse problemet. Jeg skal forsøke det, sier Franco.

Han er kritisk til fotballforbundets fremgangsmåte i saken.

– Trusler bringer oss ingen vei. Vi har blitt vant til å høre kommentarer som «dere vet hva dere har å gjøre med», og det liker vi ikke. Vi er bekymret for inntrykket dette skaper, sier idrettsrådslederen, som gir spillerne rett i at endringer må på plass, sier Victor Franco.

Read Entire Article