Skuespiller Maggie Smith (89) er død

2 hours ago 2



Hun vil bli husket blant annet for sin rolle som McSnurp i «Harry Potter»-filmene.

 TopFoto / TopfotoMaggie Smith (til høyre) i rollen som professor Minerva McSnurp i Harry Potter. Foto: TopFoto / Topfoto
fredag 27. september kl. 15:30

– Det er med stor sorg at vi må annonsere bortgangen til Maggie Smith. Hun gikk fredelig bort på sykehuset i morges, fredag 27. september.

Det skriver sønnene hennes Chris Larkin og Toby Stephens i en uttalelse. Smith ble 89 år gammel.

– Hun etterlater seg to sønner og fem kjærlige barnebarn som er knust over tapet av sin ekstraordinære mor og bestemor, heter det videre.

Familien benytter også anledningen til å takke de ansatte ved Chelsea and Westminster Hospital for deres omsorg og ubegrensede vennlighet i Smiths siste dager.

 Bob Dear / AP / NTBEn 34 år gammel Maggie Smith på et filmsett i England i 1968. Foto: Bob Dear / AP / NTB

Smith har hatt en lang karriere, men er for mange kanskje mest kjent fra «Harry Potter»-filmene i rollen som professor Minerva McSnurp og i rollen som matriarken Violet Crawley i «Downton Abbey».

Skuespilleren ble født i 1934 og debuterte på scenen allerede i 1952. Siden den gang har hun markert seg både på teaterscenen, film og TV.

For sin innsats har hun høstet en rekke priser. Smith har vunnet to Oscar-statuetter - for hovedrollen i «The Prime of Miss Jean Brodie» fra 1969 og for birollen i «California Suite» fra 1978. I tillegg har hun vunnet tre Golden Globe-priser.

I 1990 ble hun adlet og kunne kalle seg dame Maggie Smith. (SNL)

Read Entire Article