Sander Sagosen så rødt i norsk seier: – Skremmende

1 month ago 23



(Norge-Argentina 36–31) Sander Sagosen så rødt allerede før pause. Kometen Tobias Grøndahl fikk sin drømmedebut i OL.

 Etter 29 minutter var OL-premieren slutt for Sander Sagosen. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Publisert: 27.07.2024 17:28

Sagosen var i ryggen på Argentinas James Parker rett før pause. Etter en videosjekk sendte dommerne Norges største stjerne i garderoben. Han må ikke sone karantene mot Frankrike på mandag.

Men ledelsen var allerede på 21–14 i målfesten da han forsvant ut etter tre scoringer og fire assist på kampens første 29 minutter.

Langt fra alle var enige med de meritterte tsjekkiske dommerne,  Vaclav Horacek og Jiri Novotny.

Overfor VG utdyper Bredeli misnøyen med dommeravgjørelsen.

– Er det direkte rødt må det være farefullt. Han er ikke i ansiktet og ikke direkte på arm. Det er ingen fare på ferde. Til nød en to-minutter. Armen til Øverby er verre, men han går fri. Det er Sagosen de tar. Og det etter å ha sett reprisen. Det synes jeg er skremmende svakt dømt.

– I en annen kamp kunne det vært avgjørende og helt ødeleggende, legger Bredeli til.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Norges komet, 23 år gamle Grøndahl, brukte bare 68 sekunder på å score sitt første VM-mål. Samarbeidet med Sagosen fungerte fantastisk da Norge snudde 1–3 til 9–3 i løpet av bare åtte minutter i 1. omgang.

Der ble OL-åpningen på mange måter avgjort. Grøndahl leverte totalt åtte mål og ni assist.

– Han scorer mål fra mange posisjoner og har stått for mange assist. Han er ikke en stor kar, men er god på hoppskudd og har et godt overblikk, sier tidligere landslagsspiller og Max-ekspert Marit Malm Frafjord Hun har selv to OL-gull.

– Han finner andre, lager mål selv og har egentlig kjørt hele spekteret, sier ekspertkollega Kristian Kjelling.

 Tobias Grøndahl styrte Norges spill glimrende. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sagosen rakk å markere seg sammen med bakspillerkollegene Grøndahl og Harald Reinkind.

Torbjørn Bergeruds redninger og Kristian Bjørnsens lynkjappe scoringer fra høyrekanten bidro godt. Det jevnet seg ut da Sagosen forsvant ut på benken. Men de 10 siste minuttene av 1. omgang økte Norge igjen ledelsen fra tre til seks mål.

 Kristian Bjørnsen løp inn mål da Norge sa takk og farve Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tobias Grøndahl herjet med seks scoringer før pause og ble fulgt opp av Sagosen. Også Petter Øverby bidro strekt med tre scoringer.

Men den nye samarbeidet mellom Grøndahl og Sagosen var det store beholdningen før det røde kortet. Sistnevnte har ikke vært på topp i mesterskap siden EM-bronsen i 2020.

– Det er en styrke for Norge, sier Ole Gustav Gjekstad til VG.

– Det er veldig bra for Sagosen at han ikke skal gjøre alt hele tiden. Ikke ta alle satsinger og være sist eller nest sist på alle baller. Alle motstandere har hatt 100 prosent fokus på ham. Det er bra for han at fokus flyttes over på andre, mener OL-eksperten til Max.

Gjekstad er ikke sikker på at Sagosen er blitt en svakere spiller gjennom de fire årene som er gått siden Norge tok EM-bronse.

– Men når alt fokus blir på ham så blir arbeidsvilkårene nesten helt umulige, mener han.

 Harald Reinkind. Foto: DAMIEN MEYER / AFP / NTB

Uten Sagosen klarte ikke Norge å følge opp den gode 1.omgangen på samme måten. Erstatteren Simen Lyse scoret to flotte mål, men var også preget av litt for mange OL-nerver.

Det var verken Sebastian Barthold (4 mål) eller Gabriel Setterblom (3 mål). Kristian Sæverås kom inn med glimrende keeperspill. Norge vant en klar seier mot en nasjon som må slås om det skal bli kvartfinale i OL.

Mandagens motstander Frankrike møter Danmark i kveldes siste kamp i Paris. Før den tid spiller Glenn Solbergs Sverige mot Tyskland.

Read Entire Article