Rentereferat og Nvidia-tall på menyen: Wall Street faller fra start

2 weeks ago 13Nvidia-aksjen har tredoblet seg i verdi bare i år. Analytikerne venter ellevill vekst når tredjekvartalstallene legges frem etter børsslutt.

1 min Publisert: 21.11.23 — 15.30 Oppdatert: 3 minutter siden

Det har vært få bevegelser i rentemarkedet gjennom dagen og aksjemarkedene i USA svarer med en rolig åpning. Alle de tre nøkkelindeksene faller moderat fra start.

Markedsaktørene venter nå særlig på to ting: referatet fra forrige rentebeslutning i USA og kvartalstall fra børsraketten Nvidia.

Skyhøye forventninger

Mandag steg databrikkeprodusenten Nvidia – som så til de grader har ridd KI-bølgen – til en ny toppnotering. Tirsdag faller den svakt. I år har aksjen steget rundt 250 prosent bare i år.

Når giganten skal legge frem resultater etter børsslutt venter tallknuserne intet mindre enn en inntektsvekst på 170 prosent for børsraketten. Ikke nok med det: estimatene peker i tillegg på en vekst på nesten 200 prosent for fjerde kvartal, ifølge CNBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Bank of America-analytikere vil investorene følge med på blant annet mulige Kina-restriksjoner og konkurransebildet når tallene legges frem etter børsslutt tirsdag. Særlig pekes det på hvordan den langt mindre konkurrenten AMD stiger frem i markedet for generativ kunstig intelligens (KI).

«Om selskapet klarer å innfri investorenes skyhøye forventninger til resultatene, gjenstår naturligvis som det store spørsmålet», skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i morgenrapporten tirsdag.

Han sier etterspørselen etter selskapets produkter, særlig grafikkprosessorene (GPU), har eksplodert på grunn av de store gigantenes enorme investeringer i kunstig intelligens.

Svelland om shippingopptur: – Ikke mulig å bygge i hjel dnPlus

«Priset fullstendig bort»

Noen timer inn i handelen på Wall Street, ganske bestemt klokken 20.00, offentliggjøres referatet fra da den amerikanske sentralbanken (Fed) igjen besluttet å holde styringsrenten uendret på intervallet 5,25 og 5,5 prosent i starten av måneden.

I disse referatene redegjør Fed for hvilke forhold som ligger til grunn for rentebeslutningen.

Markedet har gjennom året befunnet seg i et realt rente-revehi, hvor veien ut av inflasjonssjokket ikke har vært helt selvsagt. Nå later det til at investorene har funnet lys. Ifølge Handelsbankens sjeføkonom Marius Gonsholt Hov er markedet i dag helt overbevist om at rentetoppen er nådd.

«Den usikkerheten som en stund har vært rundt en eventuell siste heving, er nå priset fullstendig bort», skriver han i morgenrapporten tirsdag.

Fremover vil nøkkeltallene avgjøre retningen og de viser nå at arbeidsmarkedet kjøles mer ned, hvor man blant annet igjen ser en tydeligere oppgang i antall nye dagpengesøkere, mener økonomen. Ikke minst har kjerneinflasjonen vært lavere enn ventet, noe som ga et betydelig markedsutslag sist uke.

Nå priser rentemarkedet inntil to rentekutt innen utgangen av juli neste år, med nærmere 30 prosent sannsynlighet for at det første kuttet kan komme allerede i mars, ifølge Hov.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette skjer når du «tar kontakt med banken»: – Da er vi ganske ned mot limit her

Om du synes renten på boliglånet ditt er for høy, eller kanskje du til og med sliter med å betale ned på lånet, da er rådet at du skal ta kontakt med banken din. Men hva kan du egentlig spørre om?

01:60

Publisert: 07.09.23 — 02:51

Read Entire Article