Raymond Johansens etterlønn ble hastebehandlet av hans eget byråd

2 weeks ago 15 • VG: Raymond Johansens etterlønn ble hastebehandlet av hans eget byråd

  Seks dager før byrådsskiftet i Oslo, fikk den avtroppende byrådslederen Raymond Johansen (Ap) innvilget tre måneders etterlønn av sine egne kolleger i byrådet, melder VG.

  Ifølge protokollene fra Johansens byråd i Oslo fremgår det at Johansens søknad om etterlønn ble hastebehandlet av Oslos byråd 19. oktober.

  Saken sto ikke på byrådets offentlige sakskart før dette møtet, slik kommuneloven krever. I protokollen fra byrådsmøtet står det at saken likevel ble avgjort i dette møtet av «hensyn til sakens videre fremdrift».

  Saken ble derfor forberedt av hans nære kollega Rina Mariann Hansen (Ap), som var byråd for næring og eierskap. Hun anbefalte søknaden samme dag som byrådet innvilget Johansens søknad om etterlønn.

  Rødt ber om lovlighetskontroll av vedtaket.

  Etterlønnen kan bli på nesten 400.000 k

 • Kjersti Bergesen slutter i TV 2

  Foto: Dag Standal, Billybonkers / Aftenposten

  «Tid for hjem»-programleder Kjersti Bergesen slutter i TV 2 i august 2024 etter å ha takket ja til gavepensjon.

  Kjersti Bergesen (61) har blant annet vært programleder for «Tid for hjem» fra 2004 til 2023, og hun legger bak seg hele 22 sesonger.

  Hun forteller at valget om å forlate bedriften ikke var lett for henne.

  – Det har selvfølgelig vært veldig vanskelig. Eller, kanskje ikke vanskelig, men du må jo tenke gjennom ting. Neste år har jeg vært der i 32 år, så det er veldig rart, sier Bergesen til TV 2.

  Bergesen har takket ja til gavepensjonstilbudet TV 2 tilbyr ansatte over 60 år i forbindelse med kanalens kuttrunde på 400 millioner kroner.

 • Raymond Johansen vurderer å ikke ta full etterlønn, melder Nettavisen

  Saken oppdateres.

 • Melding om kvinne i sjøen i Øygarden

  Det er satt i gang en redningsaksjon i Øygarden utenfor Bergen etter melding om at en kvinne har vært i sjøen.

  Omstendighetene er uklare, skriver politiet på X.

  Saken oppdateres.

 • Frykter fugleinfluensas-smitte til mennesker på sikt

  I sommer var det et stort fugleinfluensautbrudd i Troms og Finnmark. Utbruddet rammet den allerede sårbare krykkjebestanden kraftig, og nesten 25.000 fugler døde av viruset. Foto: Jan Langhaug / NTB

  Virusene som forårsaker fugleinfluensa, har stor evne til å endre seg. På sikt kan det gi virus som lett smitter til mennesker, advarer Veterinærinstituttet.

  Selv om fugleinfluensa fortsatt hovedsakelig er en fuglesykdom, har vært en økning i smitte til andre dyr – blant annet rever i Norge – det siste året.

  – Vi vet at fugleinfluensavirus kan gi opphav til pandemier. Men for at det skal kunne skje, må det oppstå virus med evne til å smitte effektivt til og mellom mennesker. Fugleinfluensavirus har ikke disse egenskaper i sin nåværende form, sier seniorforsker i virologi, Ragnhild Tønnessen, ved instituttet i en pressemelding.

  Det er fortsatt svært sjelden at mennesker smittes, og ingen er rapportert smittet i Norge, opplyser instituttet.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 12.11.2023 09:33

Read Entire Article