Ny månedsrekord for Toyota

1 month ago 29



Med 3777 registrerte biler i juni, satte Toyota ny månedrekord og fikk tidenes beste salgsmåned i Norge.

Elbilen Toyota bZ4X har vært viktig for salget i rekordmåneden juni. Foto: Jayson Fong

– Vi er stolte over å kunne rapportere at juni 2024 blir vår beste måned noen gang i Norge, med totalt 3.777 registrerte person- og varebiler. Dette skyldes en enorm innsats fra våre forhandlere i kombinasjon med attraktive modeller. Det er særlig imponerende at dette skjer under ellers krevende markedsforhold, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge i en pressemelding fra importøren.

På Sørlandet står Toyota spesielt sterkt med en markedsandel i juni på over 24 prosent og nesten 20 prosent første halvår.

Den forrige, halvannet år gamle rekorden var på 3458 registreringer i én enkeltmåned. Opplysningsrådet for Veitrafikken har detaljerte elektroniske registreringsdata tilbake til 1998. Tallene for juni 2024 innebærer en dobling sammenlignet det gjennomsnittlige salget for de siste 25 årene 1998 til 2023. Dette er også første gang Toyota har klart å selge over 3000 enheter i en juni-måned. Til sammenligning har salget tidligere bare oversteget 2000 enheter fire ganger siden 1998.

Pawlak trekker frem Toyotas brede modellutvalg som viktig for prestasjonen. Det er i juni hele fem Toyota-modeller på listen over de femten mest solgte modellene i Norge. I tillegg mener han også at kundenes tillit og lojalitet til merkevaren er en viktig faktor for at Toyota registrerer så mange nye biler.

– Kundene kommer stadig tilbake til oss fordi de har tillit til merkevaren, produktene våre, og ikke minst til forhandlerne våre, sier han.

Read Entire Article