Norwegian-fly snudde etter motortrøbbel

1 week ago 10Selskapet bekrefter problemer med én motor. Passasjerer forteller om et smell, etterfulgt av åpne flammer i luften.

 Flightradar 24
SNUDDE: Norwegian-flyet måtte snu etter kort tid. Foto: Flightradar 24

Johannes Steen Lars Christian Økland (foto)

19. sep 2023 11:11 Sist oppdatert 2 minutter siden.

Et Norwegian-fly fra Oslo til Tirana med avgang tirsdag morgen, måtte snu etter motorproblemer, bekrefter flyselskapet.

– Det kom et skikkelig smell og det ristet i hele flyet. Jeg trodde først det var et lynnedslag, sier en passasjer til TV 2.

Smellet ble ifølge passasjeren etterfulgt av kraftige, åpne flammer på utsiden av flyet.

VG omtalte saken først, og har i likhet med TV 2 snakket med flere passasjerer som beskriver lignende hendelsesforløp.

 TV 2 har sett en video fra innsiden av kabinen kort tid etter landing. Passasjerene forholder seg rolige, men det høres lyder av hiksting og/eller hyperventilering over instruksene fra kabinpersonellet. Foto: Privat / Snapchat
SPENT: TV 2 har sett en video fra innsiden av kabinen kort tid etter landing. Passasjerene forholder seg rolige, men det høres lyder av hiksting og/eller hyperventilering over instruksene fra kabinpersonellet. Foto: Privat / Snapchat

Norwegians pressevakt Grete Kruse har ikke kjennskap til de dramatiske detaljene som passasjerer har delt med mediene. Da TV 2 først tok kontakt tirsdag morgen, omtalte selskapet hendelsen som «udramatisk».

Kruse understreker at flyet landet normalt, og at det aldri var fare for liv og helse. Flyet hadde problemer med én motor.

– Jeg har veldig stor forståelse for at passasjerene opplevde dette som ubehagelig. Våre piloter er ekstremt erfarne og godt trent til å håndtere alle typer hendelser, sier Kruse.

Skremte passasjerer

To passasjerer sier til TV 2 at de opplevde at flyet falt i noen sekunder etter smellet, før det rettet seg opp.

De forteller at flere begynte å hyle og gråte, og at stemningen i kabinen var svært spent.

I en video tatt kort tid etter landing høres passasjerer som hyperventilerer og/eller hikster mens en stemme gir instrukser over høyttaleranlegget.

– Nå er ikke jeg noen flyekspert, men vi passasjerer opplevde det som veldig dramatisk, sier en av passasjerene.

110-sentralen Øst bekrefter at brannvesenet rykket ut i forbindelse med en beredskapsmelding fra Oslo lufthavn. Det ble ikke nødvendig med noen slokkeinnsats, sier vaktkommandør Leif Høyland.

– Vi møtte frem og sto i beredskap, sier han.

Read Entire Article