Mol og Sørum åpnet med klar seier i Wien

2 weeks ago 1911. juli 2024 kl. 10:56

Dreges lag tror ikke feil på bakhjulet forårsaket dødsulykken: – Svært lite sannsynlig

Mekanisk trøbbel på bakhjulet er blitt nevnt som en mulig årsak til ulykken som kostet syklisten André Drege livet. Laget hans tviler sterkt på det.

Drege døde etter å ha falt av sykkelen i høy hastighet under nedstigningen fra Grossglockner til Heiligenblut på lørdagens etappe i Østerrike rundt. Han ble 25 år gammel.

Jaka Primozic syklet rittet og har til østerriksk politi forklart at han observerte problemer med Dreges bakhjul før det fatale skjedde. Det skrev VG søndag.

Drege kjørte for Coop-Repsol, og laget mener en mekanisk feil på bakhjulet neppe var årsaken.

– Dette anses som svært lite sannsynlig gitt forklaringene og situasjonen. Vi er forberedt på at det kan ta noe tid før politiet konkluderer i sine undersøkelser. Vi avventer disse og ønsker av denne årsak ikke å kommentere nærmere på hendelsesforløpet før politiet har avsluttet sitt arbeid, sier lagets leder Roy Hegreberg i en uttalelse.

I pressemeldingen står det at det er vanskelig for alle i og rundt laget å håndtere spekulasjonene rundt hva som forårsaket ulykken.

Dreges lagkamerater er nå hjemme i Norge og har fått tilbud om krisehjelp.

– Laget opplever sterk støtte fra sykkelmiljøet, noe de setter stor pris på og som varmer i denne krevende tiden, sier Hegreberg.

Søndagens avslutningsetappe i Østerrike rundt ble avlyst. Det ble i stedet gjennomført et minneritt for nordmannen. (NTB)

Read Entire Article