Kraftig regnskyll forårsaker flommer over hele Tyskland

1 week ago 9Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

 • Kraftig regnskyll forårsaker flommer over hele Tyskland

  En storm har forårsaket flere flommer over hele Tyskland. Myndighetene forbereder seg på ytterligere kraftig nedbør den kommende tiden.

  I Bayern i sør ble gater og kjellere oversvømt. Brannvesenet opplyser også at trær har falt over ende. I delstaten Hessen måtte nødetatene fjerne fem falne trær fra to motorveier. Også innsiden av bygninger har tatt skade. Ved Berlin sentrale og regionale bibliotek (ZLB) har de ansatte båret ut vann med bøtter.

  – Det er hundretusenvis av bøker her, noen av dem er gamle og i akutt fare, sier ZLB-direktør Jonas Fansa til kringkasteren RBB.

  I Sachsen kolliderte et tog med to veltede trær.

  Ifølge den tyske værtjenesten (DWD) er det ventet flere byger og tordenvær torsdag, spesielt i de østlige og sørlige delene av Tyskland, samt i enkelte sentrale områder av landet.

 • Esa tar Norge til Efta-domstolen

  Overvåkingsorganet Esa har besluttet å bringe Norge inn for Efta-domstolen i to saker som handler om eierskapsbegrensninger i banker og forsikringsselskaper.

  Begge sakene er knyttet til nasjonale lover og forvaltningspraksis om spredt eierskap som i de fleste tilfeller hindrer aksjonærer i å eie eller erverve mer enn 20 til 25 prosent av aksjene i et finansforetak, opplyser Esa i en pressemelding.

 • Kina hevder Norge sverter forholdet mellom landene

  Kinesiske myndigheter hevder at saken mot mannen som er siktet for spionasje for Kina, er fremsatt for å sverte forholdet mellom Norge og Kina.

  – Vi ønsker å utvikle forholdet mellom Norge og Kina basert på gjensidig respekt. Vi ber Norge om ikke å la anklager som dette spore av utviklingen av forholdet, sier en talsperson i det kinesiske utenriksdepartementet til NRK.

  PST pågrep mannen mandag i forrige uke da han kom tilbake til Norge etter et opphold i Kina. Tirsdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

  Tirsdag uttalte Kinas ambassade i Norge til NTB at det nylig har «vært flere tilfeller hvor enkelte europeiske land har fabrikkert og hausset opp såkalte «kinesiske spionsaker» og bevisst svertet og krenket Kina».

  Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

 • Senator ber Biden trekke seg

  Senator ber Biden trekke seg fra valget

  Senator ber Biden trekke seg fra valget Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

  Peter Welch er den første senatoren som ber presidenten trekke seg.

  I Washington Post skriver senatoren fra Vermont at det vil være best for landet om Biden trekker seg.

  Tidligere har en senator sagt at han ikke tror Biden vil vinne valget, men ingen senator har gått så langt som å be han trekke seg.

  Tidligere har ni demokratiske representanter i kongressen bedt Biden trekke seg.

 • VG: NRK-profil Rita Westvik er død

  NRK-profil Rita Westvik er død

  NRK-profil Rita Westvik er død Foto: Henrik Laurvik / NTB

  Den tidligere NRK-profilen og politikeren Rita Westvik er død. Hun ble 71 år gammel. En nær venn av familien bekrefter dødsfallet overfor VG.

  71-åringen var blant annet journalist, og ledet flere program på NRK. Westvik var også tidligere politisk rådgiver for Arbeiderpartiet.

  I 1985 var hun programleder for Melodi Grand Prix, og var den første kanalsjefen for NRK P3.

 • Kina advarer Nato etter Ukraina-anklager

  Nato-toppmøtet i Washington har sendt ut en slutterklæring der Kina får kraftig kritikk. Det reagerer Kina på.

  Nato-toppmøtet i Washington har sendt ut en slutterklæring der Kina får kraftig kritikk. Det reagerer Kina på. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

  Kina advarer Nato mot å provosere landet som følge av Beijings samarbeid med Russland, etter at Nato anklaget Kina for å forlenge Ukraina-krigen.

  – Nato bør slutte med å hausse opp den såkalte Kina-trusselen og provoserende konfrontasjon og rivalisering, og i stedet gjøre mer for å bidra til verdensfred og stabilitet, sier en talsmann for Kinas delegasjon til EU.

  Uttalelsen torsdag kom dagen etter at Nato-toppmøtet presenterte sin slutterklæring, der alliansen sier at Kinas samarbeid med Russland bidrar til å forlenge Ukraina-krigen.

  Kina kan ikke gjøre dette uten konsekvenser for landets interesser og renommé, står det. Nato-sjef Jens Stoltenberg sier dette er det sterkeste budskapet Nato noen gang har sendt til Kina. Han ville onsdag ikke gå i detalj på hvilke konsekvenser eller tiltak det kan bli snakk om.

  Den kinesiske delegasjonen til EU slår tilbake og sier slutterklæringen er «full av kald krig-mentalitet og krigersk retorikk».

 • Politiet jakter måkedrapsmann

  Politiet vil gjennomgå videoopptak for å finne identiteten på en mann som knakk nakken på en nærgående måke utenfor Burger King i Stavanger natt til torsdag.

  – Vi ble kontaktet rett før klokken tre. Flere personer ble vitne til at en mann som satt og spiste utenfor Burger King, tok tak i en måke, knakk nakken på den og kastet den i søppelbøtten på stedet, forteller operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt til NTB.

  Hun opplyser at det er videoovervåking på stedet og at de vil gjennomgå opptak i håp om å identifisere mannen.

 • Mange kinesiske militærfly rundt Taiwan

  Taiwans forsvarsdepartement sier det har registrert 66 kinesiske militærfly rundt øya det siste døgnet, det høyeste antallet til nå i år.

  – 66 fly og sju fartøy operative rundt Taiwan, ble registrert frem til klokken 6 onsdag morgen, står det i en uttalelse fra departementet.

  I denne 24-timersperioden pågikk Nato-toppmøtet på andre dag. Bare noen timer før uttalelsen fra Taiwan, sendte Nato ut en slutterklæring med det som Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kalte alliansens hardeste kritikk av

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 22.05.2024 20:34

Read Entire Article