Kina: Palestinske grupperinger enige om å danne forsoningsregjering for å styre Gaza

1 month ago 29



Palestinere fordrevet av israelske luft- og bakkeangrep mot Gaza reiser fra Khan Younis etter en evakueringsordre fra Israel mandag. Foto: Abdel Kareem Hana / AP / NTB

Palestinske grupperinger, blant dem Hamas og Fatah, er enige om å danne en midlertidig forsoningsregjering for å styre Gazastripen etter krigen, ifølge regjeringen i Kina.

tirsdag 23. juli kl. 07:17

Til sammen 14 palestinske grupperinger har de siste dagene deltatt i samtaler i Beijing. Møtene har ifølge den kinesiske kringkasteren CCTV pågått siden søndag.

Grupperingene er enige om å opprette en midlertidig nasjonal forsoningsregjering knyttet til styringen av Gazastripen, opplyser den kinesiske utenriksministeren Wang Yi.

– I dag har vi undertegnet en avtale om nasjonal enhet, sier Hamas-toppen Musa Abu Marzuk.

Fatah kontrollerer Vestbredden, mens Hamas lenge har kontrollert Gazastripen. Hamas ledet angrepet på Israel 7. oktober i fjor, som utløste krigen med Israel som har rast på Gazastripen siden da.

De siste månedene har Israel og Hamas forhandlet om en mulig våpenhvile, uten at dette så langt har ført fram. Et av Israels krav har vært at Hamas-regimet på Gazastripen må opphøre å eksistere.

Publisert: 23.07.24 kl. 07:17Oppdatert: 23.07.24 kl. 07:17
Read Entire Article