Her gir Netanyahu grønt lys

3 hours ago 6



I en bunkers nesten 20 meter under bakken, skal Hizbollahs lederskap ha vært samlet fredag.

 Den israelske Statsministerens kontorBildet skal vise statsminister Netanyahu på et hotellrom i New York fredag i det han godkjenner angrepet i Beirut. Bildet er frigjort sladdet. Foto: Den israelske Statsministerens kontor
søndag 29. september kl. 09:56

I samme tidsrom skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu ha stått i FNs generalforsamling og sverget å fortsette kampen mot Hizbollah og Hamas.

Delegater fra flere land forlot salen da Netanyahu tok til podiet. Fra talerstolen gjentok han budskapet som har gått igjen – om at Israel har enhver rett til å fjerne trusler mot seg.

– Vi kommer til å fortsette å bryte ned Hizbollah frem til alle våre mål er nådd, sa han.

Siden mandag har de israelske angrepene mot Libanon tatt livet av over 700 mennesker og etterlatt over 2000 skadede, ifølge helsemyndighetene i Libanon.

Les også: Rakett traff huset til Nour (6): –⁠ Venter på at hun skal våkne

Samtidig fortsatte livet sin gang i gatene i sør-Beirut fredag.

Så kom bombene fra luften.

Hele 80 tonn eksplosiver skal ha blitt sluppet i det tett bebodde området over bunkersen, skriver The Wall Street Journal (WSJ).

Ifølge deres kilder i det israelske forsvaret skal angrepet ha blitt gjennomført med kjedeeksplosjoner i intervaller for å penetrere helt ned til der Hizbollah-ledelsen satt.

Da det var over, var gruppens leder i over 30 år død.

Les også: Pekes ut som Hizbollah-lederens mulige etterfølgere

Bilder fra Beirut lørdag morgen viste enorme skader på boligblokker i den libanesiske hovedstaden. Ifølge landets helsemyndigheter er minst elleve drept og 108 skadet i angrepene.

Libanon og Hizbollah

Libanon er et land med mange atskilte religiøse grupper, der sjiamuslimer er den mest folkerike, fulgt av sunnimuslimer og ulike kristne grupper.

Hizbollah er en sjiamuslimsk gruppe, og det er blant landets sjiamuslimer at støtten til Hizbollah er sterkest. Gruppen støttes av Iran, der også sjiamuslimer utgjør det klare flertallet og har makten.

Israel retter sine angrep mot områder i Sør-Libanon og bydeler i Beirut der det bor særlig mange sjiamuslimer.

En rekke stater regner Hizbollah som en terrororganisasjon, blant annet USA. EU har kun hatt den væpnede fløyen på sin terrorliste, ifølge SNL.

Flere måneder

Et bilde frigjort av den israelske Statsministerens kontor en time etter angrepet, skal vise Netanyahu i det den endelige avgjørelsen om å sende bombeflyene blir tatt.

Bildet oppgis å være tatt i et hotellrom i New York fredag.

Angrepet kom etter flere måneders planlegging, skriver WSJ. De beskriver angrepet som et av de største enkeltangrepene på en storby i nær historie.

Men planen om å drepe Nasrallah ble først seriøst diskutert de siste dagene, ifølge avisens kilder. Tidspunktet for angrepet åpenbarte seg da israelsk etterretning fikk høre om det planlagte møtet i bunkersen.

– Vi hadde sanntidsinformasjon om at Nasrallah skulle samles med mange terroristledere, sier talsperson for det israelske militæret Nadav Shoshani.

Read Entire Article