Foreløpig obduksjonsrapport: Renate (42) ble utsatt for dødelig vold

1 week ago 582DØD: 42 år gamle Renate Strand Normann døde på Varaldsøy i forrige uke. Politiet har siktet en mann i 40-årene for drap. Foto: PRIVAT

Politiet mener mistanken om at Renate Strand Nordmanns død ikke var et uhell er styrket. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at skadene hun hadde ikke er forenelige med et fall, slik den drapssiktede mannen hevder.

«Den foreløpige obduksjonsrapporter styrker politiets mistanke om at Renate Normann ble utsatt for dødelig vold og de påviste skader er ikke forenelig med ett fall», skriver Vest politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

Etterforskningsledelsen og krimteknikere var på Varaldsøy onsdag for befaring og nye tekniske og taktiske undersøkelser.

Renate Strand Normann (42) ble torsdag i forrige uke funnet med hodeskader på en vei på Varaldsøy i Kvinnherad kommune, ifølge VGs opplysninger. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men livet til 42-åringen sto ikke til å redde.

En mann i 40-årene er siktet for å ha drept kvinnen. Både Normann og den nå drapssiktede mannen bodde begge på den lille øya, som har omtrent 250 innbyggere. Siktede ble lørdag varetektsfengslet i Bergen i fire uker med brev- og besøksforbud.

Den drapssiktede mannen erkjenner ikke at det skal ha vært noe basketak mellom ham og avdøde, og mener skadene hun har må skyldes et fall.

Politiet bekrefter fredag at de tidligere har etterforsket siktede for trusler og familievold. Begge sakene ble henlagt.

Saken oppdateres

Read Entire Article