«Er det sånn vi vil at Farsund skal være? At ungdom som er skeive bare vil bort?»

1 month ago 29I dag er jeg i tvil om det og det gjør meg veldig oppgitt, trist og frustrert. Trodde vi i 2024 hadde kommet så mye lenger. Å vokse opp på en liten plass midt i det sørnorske bibelbeltet er for mange i utgangspunktet ikke lett. Fra utsiden av oser det av småbyidyll, lek, inkludering, aksept og at «alle er med», men virkeligheten er en annen. Det er så lett å ikke passe inn, føle seg annerledes fordi man har andre meninger og tanker enn majoriteten. Et ønske om mer rom og plass for aksept og forskjellighet og at det er ok og bare være den man er uten å risikere å bli uthengt, mobbet eller snakket dårlig om.

Er man da tilfeldigvis i tillegg skeiv så er dette 100 ganger verre. Som mor til nå utflyttet datter som i tenårene – tøff som hun er - stod frem som skeiv, har tårer, frustrasjon og negative opplevelser vært hverdagskost i ungdomsårene hennes.

Et ønske om å flytte meldte seg tidlig hos min datter. For mamma: «Her i Farsund er det ikke plass til meg», sa hun allerede da hun var 13-14 år.

Er det sånn vi vil at Farsund skal være? At ungdom som er skeive bare vil bort?

Er det sånn vi vil at Farsund skal være? At ungdom som er skeive bare vil bort?

Vil flagge med det norske flagget under Pride-markering

Ved å ikke heise Pride-flagget så er det det Farsund gjør. Dere forsterker en allerede sterk og vond følelse som ligger hos de som er skeive om at de ikke passer inn her og ikke er akseptert som den de er. Det er skammelig!

Jeg håper Farsund kommune tenker seg om og bestemmer seg for å heise Pride-flagget og det med stolthet. At det vaier flott i vindige, nydelige Farsund slik at vi alle kan feire kjærligheten, inkluderingen, mangfoldet og vite at jo Farsund har oss i sitt hjerte.

Nina Larsen, mamma

til skeiv utflytta ungdom

Kjære Farsund og Lyngdal kommune

Skuffende flaggvedtak

Flaggdebatten delte kommunestyret

Tre av fire ordførere svarer at det heises regnbueflagg i kommunen under Pride

Read Entire Article