(Rosenborg-HamKam 2–1) Kjetil Rekdals nysignering Casper Tengstedt (22) var borti det meste for Rosenborg i 2–1-seieren over HamKam.

1–0: Casper Tengstedt jubler for 1–0. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Ole Sæter ble matchvinner for Rosenborg, men det var nyervervelsen Tengstedt som stjal showet.

– Det var deilig opplevelse. Vi kommer under press mot slutten av kampen, men vi står sammen. Det var deilig, beskriver 22-åringen overfor Discovery.

Rosenborg dominerte store deler av oppgjøret, men et perfekt vristspark fra Kristian Onsrud fikk HamKam tilbake i kampen. Etter Sæters 2–1-scoring etter rundt 70 minutter satte bortelaget inn støtet – og var ikke langt unna utligning i sluttminuttene.

– Det er ikke ofte du ser en sånn debut, utbrøt Discoverys kommentator Kenneth Fredheim etter en drøy times spill på Lerkendal.

– Han har ikke satt én fot feil i dag, vurderte ekspertkommentator Jonas Grønner.

Noen minutter senere misbrukte dansken en god mulighet, men ellers gjorde Casper Tengstedt det meste rett i Rosenborg-debuten.

  • På 0–0 dro han seg fri og serverte spissmakker Ole Sæter, som nesten ikke kunne unngå å score. Men Sæter tok ikke vare på gigantsjansen.
  • Senere kombinerte han med landsmannen Carlo Holse på RBKs 1–0-scoring. En aktiv Tengstedt var selvfølgelig først på Holses frispark, som ble skrudd inn bak HamKam-forsvaret.
  • Like før pause var 22-åringen centimetere fra ny nettsus. Igjen fant Tengstedt rom i feltet. Han kom først på det bananinnlegget fra Olaus Skarsem, men ballen skrudde feil vei for den danske spissen – som fortvilet måtte se at ballen spratt i stolpen.
  • Så, like før timen var spilt, fikk HamKam-spiller Halvor Opsahl rødt kort da han grep tak i Tengstedt, som hadde fri vei mot mål.
  • Etter en drøy time smalt det igjen, denne gangen i tverrliggeren fra dansken.
  • Legg til at Casper Tengstedt var i konstant bevegelse, skapte både rom og sjanser for sine lagkamerater - og du har en «ok» debut.

– Han har vært god. Og han kommer til å bli bedre, sa Rosenborg-trener Kjetil Rekdal i pausen.

Rekdal var ikke bare fornøyd med dansken, som gikk rett inn i elleveren etter overgangen fra Superliga-klubben Horsens. Da Tengstedt misbrukte en stor sjanse, på stillingen 1–1 etter 70 minutter, satte Rekdal seg ned på knærne og hamret løs på gressmatten.

Eliteserien

  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk