Dreges sykkellag ut mot spekulasjoner om årsaken til ulykken

1 week ago 20Avdøde André Dreges sykkellag har reist hjem fra Østerrike i sorg og har fått tilbud om krisehjelp.

André Drege. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen / Coop Repsol

Publisert: 11.07.2024 10:41 | Oppdatert: 11.07.2024 10:58

Det kommer frem i en pressemelding sendt torsdag, der leder Roy Hegreberg i Team Coop-Repsol uttaler seg.

– Laget opplever sterk støtte fra sykkelmiljøet, noe de setter stor pris på og som varmer i denne krevende tiden, sier Hegreberg.

De skriver videre at «det er vanskelig å håndtere at det fra ulikt hold spekuleres i årsaken til ulykken, blant annet om en mulig mekanisk feil på bakhjulet til Dreges sykkel.»

– Dette anses som svært lite sannsynlig gitt forklaringene og situasjonen. Vi er forberedt på at det kan ta noe tid før politiet konkluderer i sine undersøkelser. Vi avventer disse og ønsker av denne årsak ikke å kommentere nærmere på hendelsesforløpet før politiet har avsluttet sitt arbeid, sier Hegreberg i pressemeldingen.

Han er daglig leder i selskapet bak Team Coop-Repsol.

André Drege døde under et sykkelritt i Østerrike-rundtØsterrike-rundtTour of Austria. Han omkom etter et krasj under nedstigningen av Grßglockner-fjellet.

Politiet startet umiddelbart førstehjelp da de ankom ulykkesstedet, og Drege ble siden hentet av luftambulanse hvor legene fortsatte førstehjelpen.

Men livet sto ikke til å redde.

Politiet startet etterforskning av dødsfallet kun timer etter at André Drege mistet livet.

En dag etter politiet startet etterfsorkningen gikk de ut og sa at Drege skal ha hatt problemer med bakhjulet.

Syklist Jaka Primozic deltok også i rittet og var det eneste vitnet til ulykken. Det er han som fortalte politiet om hva som skjedde.

Drege fikk problemene i en nedoverbakke og bakhjulet skal ha løsnet. Da skal han ha syklet i en hastighet på mellom 80–100 kilometer i timen.

 Den niende etappen av Tour de France ble markert med ett minutts stillhet for André Drege. De norske Uno-X-rytterne fikk stå fremst i markeringen. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Som følge av den tragiske hendelsen ble siste etappe i Østerrike-rundt avlyst og gjort om til et minneritt for Drege.

Lagkameratene i Team Coop-Repsol hedret han fra scenen før minnerittet.

André Drege ble også minnet på den niende etappen av Tour de France.

Fra neste år skulle nordmannen bli en del av Tour de France-laget Jayco Alula ifølge sykkelnettstedet LandeveiLandeveihttps://www.landevei.no/proffsykling/team-coop/hjem-uten-nm-suksess-men-proffkontrakten-er-allerede-i-boks-for-andre-drege.

Read Entire Article