«Dødse-riggen» er klar

1 month ago 27



15:14 i dag NTB

→ Del

Ny pause for NRKs «Stjernekamp»

Denne høsten vil NRK ikke sende realityprogrammet «Stjernekamp».

Det er andre gang programmet tar en pause. NRK vil komme med mer informasjon nærmere 2025, skriver Se og Hør.

Programmet, hvor artister konkurrerer i å være den beste i ulike musikalske sjangre, har blitt sendt hver høst siden 2012 – med unntak av pausen i 2022 på grunn av fotball-VM.

Fungerende TV-sjef i NRK, Lise Storm Hansen, sier at pausen i år skyldes at de vil variere helgeunderholdningen.

15:13 i dag NTB

→ Del

To gutter løslatt etter grov vold i Porsgrunn

Politiet har løslatt to 16 år gamle gutter som er siktet etter en alvorlig voldsepisode i Porsgrunn torsdag kveld.

Voldshendelsen skjedde ved Down Town kjøpesenter i Porsgrunn sentrum. En mann i 40-årene ble rundt klokken 21 kjørt til sykehus etter at han ble banket opp av flere ungdommer, skriver NRK.

– Politiet trodde først at den fornærmede var offer for blind vold, men etterforskningen så langt tyder på at det var en foranledning til voldsepisoden, sier politiadvokat Caroline Gunnesdal i Sørøst politidistrikt.

Politiet sikret seg videoopptak som viser hele eller deler av voldshendelsen. De to 16-åringene ble avhørt natt til fredag, men ingen av dem har tatt stilling til siktelsen om grov vold.

Gunnesdal opplyser at guttene ble løslatt etter en helhetsvurdering, men siktelsen mot dem opprettholdes likevel. Politiet utelukker ikke at det kan komme flere siktelser i saken.

14:01 i dag Svein Morten Havaas

→ Del

Røykutvikling i bil var ikke brann

Farsund Brannvesenet rykket fredag ettermiddag ut på røykutvikling fra en bil på Vestersiden. Meldingen ble delt av 110-sentralen på X klokken 13.44.

Ved 14-tiden var situasjonen avklart.

– Ingen brann. Bilen har nylig hatt Tectyl-behandling. Dette har blitt varmt og avgitt litt røyk, lyder det i en oppdatering fra 110-sentralen.

13:22 i dag NTB

→ Del

Sørvest-Norge: Snittpris for strøm på 56,5 øre per kWh lørdag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 56,5 øre per kilowattime (kWh) lørdag og en makspris på 70,2 øre.

Lørdagens snittpris per kWh er 3,5 øre høyere enn fredag og 30,07 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen lørdag på 70,2 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 18 og 19. Den er 10,8 øre høyere enn fredag og 23,8 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 1,088 kroner.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting lørdag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

Minsteprisen blir på 22,1 øre per kWh mellom klokken 13 og 14.

11:16 i dag Svein Morten Havaas

→ Del

Forsinkelser på Sørlandsbanen

Sørtoget er forsinket på grunn av signaltrøbbel på Moi. Foto: Tom Arild Støle

Sørtoget (GoAhead) melder fredag formiddag om store signalproblemer på Moi stasjon i Lund kommune.

– Alle tog som skal passere strekningen vil få større forsinkelser, lyder det i meldingen.

Ved 12.30 kom en ny oppdatering.

– Tidligere signalfeil er midlertidig utbedret. Tog 708 med avgang fra Kristiansand kl 11:55 retning Oslo er foreløpig 1 time og 40 minutter bak rute grunnet denne tidligere feilen, heter det i den nye meldingen fra GoAhead.

11:09 i dag NTB

→ Del

Nordmenn handlet mindre i juni

Juni har vært en svakere salgsmåned enn mai. Foto: Thomas Brun / NTB

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk ned med hele 5,1 prosent fra mai til juni, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det skjer etter en uvanlig sterk maimåned med en oppgang i omsetningen på 4,7 prosent.

– Når vi ser uvanlig stor endring en måned, ser vi gjerne en korreksjon i måneden som følger. For mai så vi en spesielt sterk vekst, hvor vi må tilbake til pandemien for å finne tilsvarende endringstall, sier førstekonsulent Edvard Garmannslund i SSB.

Tallene for mai var preget av underliggende høye omsetningstall rapportert fra detaljhandelen, men også usikkerhet i beregningen knyttet til at det var en del offentlige fri- og helligdager tett opp mot helgene, opplyser SSB.

Tallene for juni ligger på et ventet nivå, og de sesongjusterte tallene for andre kvartal viser en vekst i omsetningsvolumet på 1 prosent fra første kvartal.

07:16 i dag NTB

→ Del

Mann i 20-årene omkom i båtulykke i Tvedestrand

Redningsskøyta «Inge Steensland» deltok i søket i Tvedestrand. Foto: Redningsselskapet

En mann i 20-årene er bekreftet omkommet etter en båtulykke i Tvedestrand i Agder natt til fredag. De pårørende er varslet.

Mannen er en turist, opplyser politiet, men vil ikke gå nærmere inn på mannens bosted per nå av hensyn til pårørende.

– Den andre personen som var involvert i selve hendelsen, er overtatt av helsevesenet. Skadeomfanget på vedkommende er ukjent, skriver politiet.

Det var ved 3.30-tiden politiet meldte at det pågikk en redningsaksjon etter melding om mulig båtulykke eller person i sjøen ved Askerøy i Tvedestrand, og at flere redningsressurser var kalt ut.

– Vi har funnet en båt på ti meters dyp, opplyste redningsleder Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Fædrelandsvennen klokken 05.50.

Hagen sa videre at spor på stedet tyder på at båten traff land før den sank.

Dykkere fra brannvesenet, redningshelikopter, nødetater og Redningsselskapet deltok i søket.

15:52 i går NTB

→ Del

Kunstsilo i Kristiansand på prestisjefull liste

Åpningen av Kunstsilo i mai. Kunstsilo har tre kunstsamlinger: Christianssands Billedgalleri, Sørlandssamlingen og Nicolai Tangens samling. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kunstmuseet Kunstsilo i Kristiansand har fått plass på magasinet Time sin liste over de 100 beste stedene å besøke i verden.

Det nedlagte kornlageret, som nå er pusset opp og fylt med over 7500 kunstverk, er i godt selskap på kåringen til det anerkjente magasinet.

– At Kunstsilo nevnes i sammenheng med andre destinasjoner som Iris i Hardangerfjorden og Team Lab Borderless Digital Art Museum i Tokyo er sprøtt – men det føles også fortjent, sier administrerende direktør Reidar Fuglestad.

Museet åpnet tidligere i vår, og etter tre måneder hadde siloen hatt over 77.000 besøkende.

– Vi har jobbet systematisk og strategisk over flere år med å gjøre Kunstsilo til en besøksdestinasjon både nasjonalt og internasjonalt, sier kommersiell direktør for Kunstsilo Eldbjørg Dahl. Hun er storfornøyd.

– At et kunstmuseum i Kristiansand nå inkluderes i en av verdens mest prestisjefulle kåringer er rett og slett euforisk, sier hun.

Museet er plassert i den gamle kornsiloen som ble bygd i 1935. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

14:43 i går NTB

→ Del

To biler kolliderte i Sandnes – tre personer ble sendt til sykehus

To biler kolliderte på fylkesvei 444 i Sandnes torsdag ettermiddag. Tre personer var involvert, og alle ble sendt til sykehus. Veien er åpnet.

En person var bevisstløs etter kollisjonen, men kom til bevissthet noen minutter, opplyser Sørvest politidistrikt på X/Twitter.

Det var full stans i trafikken på stedet, men nå er veien åpnet.

Politiet meldte om ulykken litt etter klokken 14 torsdag.

13:51 i går NTB

→ Del

First Price-sjokoladepålegg tilbakekalles

Unil tilbakekaller produktet «First Price Sjokopålegg 400 gram». Foto: Norgesgruppen / NTB

Produktet «First Price Sjokopålegg 400 gram» tilbakekalles av Unil.

Årsaken til at varen kalles tilbake, er at enkelte batchnumre av produktet kan inneholde små mengder hasselnøtter, mens det på etiketten kun er oppgitt «spor av nøtter», skriver Norgesgruppen i en pressemelding.

Produktet er nå trukket tilbake og finnes ikke lenger i butikkene. Tilbakekallingen gjelder alle holdbarhetsdatoer som har vært i salg.

– Forbrukere med allergi mot hasselnøtter bes kaste produktet eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon, står det videre i pressemeldingen.

13:06 i går NTB

→ Del

Snittpris for strøm på 52,9 øre per kWh fredag

I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 52,9 øre per kilowattime (kWh) fredag og en makspris på 59,4 øre.

Fredagens snittpris per kWh er 7,07 øre høyere enn torsdag og 16,9 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.

Maksprisen fredag på 59,4 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 13 og 14. Den er 7,6 øre høyere enn torsdag og 22,4 øre lavere enn samme dag året før.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (15,84 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 95,3 øre.

90 prosent av prisen over 73 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting fredag, siden prisen aldri overstiger 73 øre.

Minsteprisen blir på 46,5 øre per kWh mellom klokken 1 og 2 på natten.

12:42 i går Svein Morten Havaas

→ Del

Kjørte ulovlig med tilhenger - veltet på E39

En tilhenger med ved veltet på E39 ved Sira i Flekkefjord. Hendelsen ble meldt til politiet kl. 12.08 torsdag formiddag, og vakthavende operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo offentliggjorde det kort tid senere.

– Trafikken skal flyte forbi stedet, skrev operasjonslederen i meldingen.

En halv time senere meddelte samme mann at det ble jobbet med opprydding og at E39 ble stengt en kort periode i forbindelse med dette. Men veien var på det tidspunktet åpen igjen.

Politiet var ferdige på stedet like før klokken ett.

– Bilfører anmeldes for kjøring med tilhenger som man ikke hadde gyldig førerkortklasse for, melder operasjonsleder Formo i en siste oppdatering om saken.

11:00 i går NTB

→ Del

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død

Torkjell Berulfsen har ledet noen av Norges mest kjente radioprogrammer, som «Nitimen», «Reiseradioen» og «Nattradioen». Foto: Berit Roald / NTB

Tidligere NRK-profil Torkjell Berulfsen er død, opplyser familien til NRK. Han ble 81 år gammel.

Berulfsen har ledet noen av Norges mest kjente radioprogrammer, som «Nitimen», «Reiseradioen» og «Nattradioen».

Den mangeårige NRK-programlederen laget også en rekke underholdningsprogrammer på TV senere i karrieren.

Hans tidligere arbeidsgiver skriver at han døde onsdag kveld etter lengre tids sykdom.

Berulfsen, som er utdannet filolog, startet sin karriere i NRK i 1982. Det var hans arbeidsplass fram til 2015, da han gikk av med pensjon.

Den tidligere NRK-profilen Torkjell Berulfsen ble 81 år gammel. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB

Berulfsen var kjent fra både radio og TV. Foto: Arash A. Nejad / Scanpix / NTB

NRK-profilene Hans-Wilhelm Steinfeld og Torkjell Berulfsen under en boklansering i Oslo i 2004. Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix / NTB

10:39 i går NTB

→ Del

Død person funnet i Arendal – fremstår som fallulykke

Politiet og ambulanse rykket torsdag morgen ut etter funn av en død person i Barbudalen i Arendal.

– Det fremstår per nå som en fallulykke fra en skrent eller mur. Politiet er på stedet og undersøker funnstedet, skriver politiet i Agder i politiloggen klokken 09.40 torsdag.

Kriminalteknikere er på vei og vil bistå med undersøkelser. Politiet avhører vitner på stedet.

Avdøde er en voksen mann. Pårørende er varslet, melder politiet.

08:25 i går NTB

→ Del

Åtte pågrepet etter klimaprotest på Frankfurt flyplass

En rekke politibiler rykket ut for å fjerne klimaaktivistene fra rullebanen på Frankfurt flyplass torsdag morgen. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Klimaaktivister fra aksjonsgruppe Siste generasjon limte seg fast til asfalten på rullebanen torsdag morgen. Aktivistene krever stans i bruken av fossilt drivstoff innen 2030. Foto: Arne Dedert / AP / NTB

Klimaprotestene førte til at flere flyginger ble midlertidig innstilt ved Frankfurt flyplass. Foto: Helmut Fricke / DPA / AP / NTB

Tysk politi har pågrepet åtte klimaaktivister etter at de torsdag morgen limte seg til asfalten på Tysklands største flyplass og hindret flytrafikken.

Alle de pågrepne tilhører aksjonsgruppa Siste generasjon (Letzte Generation) som krever stans i bruken av fossilt drivstoff innen 2030.

Sju av dem klarte å komme seg inn på flyplassområdet og lime seg fast til asfalten på to av de største rullebanene etter å ha skåret et hull i gjerdet. Den åttende personen som ble pågrepet satt seg fast i gjerdet og ble pågrepet der.

Forstyrrelsene, som foregikk i de tidlige morgentimer torsdag, førte til at flere flyginger i Frankfurt, som er Tysklands største flyplass, ble midlertidig innstilt. Flytrafikken var imidlertid delvis i gang igjen på alle de fire rullebanene klokken 8.

– Alle sikkerhetsmyndigheter jobbe med å løse forstyrrelser så raskt som mulig, sa en talsperson for politiet i 7-tiden.

Klimaaksjonen inngår i en global protestaksjon som krever stans i bruken av fossilt drivstoff. Også onsdag forstyrret klimaaktivistene fra gruppa flytrafikken i Tyskland, men da var det flyplassen i Köln som ble rammet. Ifølge aksjonsgruppa er det planlagte flere slike demonstrasjoner i andre deler av Europa samt Nord-Amerika den kommende tiden.

For andre dag på rad har også medlemmer av aktivistgruppen «Folk mot fossilmakta» aksjonert mot Oslo lufthavn, der de i morgentimene sperret deler av innsjekkingsområdet. Denne aksjonen rammet imidlertid ikke flytrafikken ved Norges største flyplass.

08:24 i går NTB

→ Del

NRK og Ingebrigtsen-brødrene lanserer OL-låt: – Må selvfølgelig ha nasjonal OL-sang

Brødrene Filip (t.v.), Jakob og Henrik Ingebrigtsen slipper OL-låten «Ingen gjør det bedre» sammen med NRK torsdag. Foto: Balder Harlan / NRK / NTB

Friidrettsbrødrene Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen har sammen med NRK laget OL-låten «Ingen gjør det bedre». Brødrene har sunget og spilt inn musikkvideo.

Låten fra «The IngebritZ» kommer til å lanseres torsdag på NRK.

– Vi ønsker å bidra til å skape engasjement og god stemning rundt OL, og har ingen problemer med å by litt på oss selv. Vi sender tidenes lag til OL, det er veldig stas, og da må vi selvfølgelig ha en nasjonal OL-sang, sier Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen til kanalen.

Filip Ingebrigtsen skal ha foreslått ideen om å lage en OL-låt og NRK sørget for at det kort tid senere ble musikk og video med innspilling på treningsleir i St. Moritz.

– Når du hører denne sangen, som utøver, føler du at du har alle nordmenn i ryggen. Alle heier på deg fordi du representerer Norge, sier Henrik Ingebrigtsen.

Det er bare yngstebror Jakob Ingebrigtsen som skal delta i OL. Han skal løpe både 1500-meter og 5000-meter og er gullfavoritt i begge øvelser.

Det norske gullhåpet fikk spørsmål om han kommer til å sette på låten før han skal løpe en OL-finale.

– Det kommer til å bli det siste alle nordmenn setter på før OL, svarer Jakob.

Musikkvideoen ble spilt inn på treningsleir i St. Moritz. Foto: Balder Harlan / NRK / NTB

07:17 i går NTB

→ Del

Ny aksjon på Gardermoen – aktivister sperrer deler av innsjekkingsområdet

Dronebilde av Oslo lufthavn. Arkivfoto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / NTB

For andre dag på rad har medlemmer av aktivistgruppen «Folk mot fossilmakta» aksjoner mot Oslo lufthavn.

Elleve aktivister er på flyplassen, hvorav seks av dem sperrer deler av innsjekkingsområdet torsdag morgen, skriver Dagbladet.

Politiet og vektere er på stedet, men politiet ønsker ikke å kommentere når de kommer til å aksjonere, skriver avisen.

Aktivistgruppen ønsker at den norske regjeringen signerer en juridisk bindende avtale for å stoppe utvinning og forbrenning av olje, gass og kull innen 2030.

Også i Frankfurt i Tyskland er det klimaaksjoner torsdag morgen. Der har aktivister tatt seg inn på flyplassområdet, og trafikken er midlertidig stanset.

Rett før klokken 6 onsdag morgen tok aktivister fra gruppen «Folk mot fossilmakta» seg inn på rullebanen på Gardermoen for å forstyrre trafikken. Da brukte de en vinkelslipper for å skjære hull i et gjerde.

Aktivistene ble fjernet av politiet etter en drøy halvtime, og aksjonen fikk ingen konsekvenser for flytrafikken.

Read Entire Article