Brudefølge sitter fast

1 week ago 13 Privat
BRUDEFØLGE: Brudgommens brudefølge sitter fast i Voss fredag kveld. De aner ikke om de kommer frem. Foto: Privat

Bergensbanen stengt:

Nå jobbes det på spreng for å få brudgommen til fjells før bryllupet.

26. mai 2023 20:20 Sist oppdatert nå.

Saken oppdateres!

Fredag ettermiddag satte to tog, fra øst og vest, kursen mot høyfjellsdestinasjonen Finse.

I toget fra Oslo sitter en brud, i toget fra Bergen en brudgom. Til sammen er over 90 mennesker på vei for å feire kjærligheten, men den ene delen av følget er i trøbbel.

Bergensbanen står fredag kveld stille mellom Myrdal og Voss, etter at en kjøreledning ble revet ned. Dermed er brudgommen og flere i brudefølget togfast.

– Dette har vært planlagt i over to år, med nesten hundre gjester og reisende som har kommet over fra USA. Om dette ikke lar seg gjennomføre, er det nesten uvirkelig, sier Tonje Steinseth, brudgommens mor.

 Privat
HASTER: Tonje Steinseth, brugdommens mor, sier bryllupet har vært planlagt i lang tid. Først ble det utsatt på grunn av pandemien. Foto: Privat

Når banen kan åpne er helt i det blå. «Dette vil ta tid», står det på Bane Nor sine nettsider.

Forsøkte helikopterløsning

Det er satt opp buss for tog mot Oslo, men det hjelper ikke brudefølget. Det er ingen bilvei til Finse.

Et helt hotell er leid for anledningen, og det er planlagt aktiviteter hele helgen. Men aller viktigst er det å rekke frem til selve bryllupet på lørdag.

– Dette er kanskje den største dagen i brudeparets liv. Dette er viktig at vi får til på én eller annen måte, sier Steinseth.

Nå bønnfaller han togselskapet om å tenke utenfor boksen for å få loset brudgom og brudefølge til Finse. Selv har han vært i kontakt med et helikopterfirma, men fikk beskjed om at været og sikten var for dårlig.

– Jeg ønsker at Vy tenker utenfor boksen. Dette er en helt spesiell situasjon. Noen ganger må man strekke seg litt. Dette er noe annet enn en vanlig helgetur til Finse – det er et brullup planlagt i land tid med nesten hundre gjester.

Kaia Rynning Moen, pressekontakt i Vy, sier de jobber for å få brudefølget av gårde.

– Vi ønsker at alle kunder skal komme seg dit de skal, og spesielt at disse to skal få giftet seg. Vi jobber på, men har ikke funnet en løsning ennå, sier hun til TV 2.

Read Entire Article