«Bærekraft» har aldri hørtes så bra ut

2 weeks ago 15Tenker du også på miljø, gjenbruk og kjedelige foredrag når du hører ordet «bærekraft»? Vel, forbered deg på å bli overrasket.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Bli med på en lysende lørdagskveld 9. desember, når Bergen forvandles til en lysfest dedikert til FNs 17 bærekraftsmål.

– Vi inviterer alle til å delta på «Bærekraft i Bergen», sier Ørjan Sannes i Fana Sparebank, som er en av arrangørene sammen med Bergen kommune og Bergen Næringsråd.

– Vi har satt oss som mål at vi ønsker å bevisstgjøre de ulike målene og utfordringene det er å nå disse målene, forteller Ørjan Sannes i Fana Sparebank.

– Vi har satt oss som mål at vi ønsker å bevisstgjøre de ulike målene og utfordringene det er å nå disse målene, forteller Ørjan Sannes i Fana Sparebank. Foto: Fana Sparebank

Totalt er det over 50 samarbeidspartnere som er med på arrangementet.

Målet med kvelden er å sette fokus på alle de 17 bærekraftsmålene på en kreativ og spennende måte.

– Bærekraft er så uendelig mye mer enn miljø og grønne valg. Det handler blant annet også om ulikheter og sult. Ting som er veldig aktuelt og som vi ønsker å sette fokus på, sier Ørjan.

Gratiskonsert med AURORA og Ylvis-brødrene

00 på Vågsalmenningen.

Ylvisbrørdrene og AURORA vil underholde fra klokken 17:00 på Vågsalmenningen. Foto: Promobilder

– AURORA skulle være med i fjor, men måtte dessverre avlyse på grunn av sykdom. Derfor var hun svært ivrig på å være med igjen i år, sier Ørjan.

Også Ylvis-brødrene deltar på scenen i Vågsalmenningen.

– I tillegg til å spille og synge vil Ylvis-brødrene være konferansier, blant annet for «Folkets pris», sier han.

Under arrangementet blir det delt ut «Folkets pris» til de som gjør en forskjell for bærekraftsmålene. Det er 5 nominerte som alle kan stemme på.

I fjor var det «Regnbuedagene i Bergen» som vant den gjeve prisen.

 Husk hodelykt og bli med på vandring opp mot brannstasjonen på Skansen.

NATTEVANDRING: Husk hodelykt og bli med på vandring opp mot brannstasjonen på Skansen. Foto: Herman Hjelkrem

Læring gjennom visualisering

Det er ingen grunn til å toppe formen og haste seg opp til brannstasjonen på Skansen.

Underveis på stien vil alle de 17 bærekraftsmålene være representert ved ulike representanter og organisasjoner som fremmer bærekraftsmålene som de brenner mest for.

Ørjan forteller at arrangementet passer for alle fra 0 til 100 år som ønsker en morsom og opplysende kveld.

– På de ulike stasjonene kan du oppleve kreative og spennende aktiviteter som viser hvorfor bærekraftsmål er viktige og hvordan du kan bidra til å nå dem.

Spennende bærekraftsmål du kan utforske

På ferden opp mot brannstasjonen vil du blant annet kunne møte VilVite, Media City Bergen og Kirkens Bymisjon på hver deres kube. De har valgt hver deres bærekraftsmål som de ønsker å sette fokus på.

Kirkens Bymisjon (10 - Mindre ulikheter)

– På vår kube utfordrer vi deltakere med tre glass og mynter for å illustrere fordeling av ressurser. Denne enkle øvelsen for både barn og voksne fremhever viktigheten av å bekjempe ulikhet og inspirerer til handling for et mer rettferdig samfunn.

Siv Lyngtun er Næringslivskontakt Kirkens Bymisjon Bergen og fokuserer på ulikheter.  – Arrangementet er viktig fordi det gir håp, og det gjør det lettere for vanlige folk som deg og meg å se hvordan vi konkret kan bidra.

Siv Lyngtun er Næringslivskontakt Kirkens Bymisjon Bergen og fokuserer på ulikheter. – Arrangementet er viktig fordi det gir håp, og det gjør det lettere for vanlige folk som deg og meg å se hvordan vi konkret kan bidra.

VilVite (4 - God utdanning)

– Med eksperimenter og lysopplevelser for alle aldre, fremmer VilVite læring og innovasjon. Vårt mål er å inspirere til bærekraftige valg gjennom utforskende opplevelser, og styrke samfunnsbevissthet rundt bærekraftsmålene.

– Som vitensenter bidrar VilVite hver dag til læring. Hver dag går barn og voksne fra VilVite med ny kunnskap og nye ferdigheter. Det viktigste vi kan gjøre for å skape et mer bærekraftig samfunn, skjer derfor gjennom vår formidling, vår kommunikasjon og i møte med våre gjester, forteller Ida Marie Bøe fra VilVite.

– Som vitensenter bidrar VilVite hver dag til læring. Hver dag går barn og voksne fra VilVite med ny kunnskap og nye ferdigheter. Det viktigste vi kan gjøre for å skape et mer bærekraftig samfunn, skjer derfor gjennom vår formidling, vår kommunikasjon og i møte med våre gjester, forteller Ida Marie Bøe fra VilVite.

Media City Bergen (9 - Industri, innovasjon og infrastruktur):

– Fokusert på bærekraftsmålet industri, innovasjon og infrastruktur, utfordrer vi på vår kube med Prosjekt Reynir: Klarer du å skille ekte bilder fra de skapt av kunstig intelligens? Denne aktiviteten reflekterer vår kjerne i innovasjon og medieteknologi, og belyser viktigheten av teknologiske løsninger i kampen mot desinformasjon.

– For Media City Bergen er det naturlig å velge industri, innovasjon og infrastruktur under bærekraftsmarsjen fordi vi representer medieindustrien på tvers av redaksjoner, medieteknologi,  utdanning og forskning. Innovasjon er en av grunnpilarene for alt vi jobber med og gjennomsyrer hele Media City Bergen, forteller Charlotte Vindenæs, Communication & Event manager i Media City Bergen.

– For Media City Bergen er det naturlig å velge industri, innovasjon og infrastruktur under bærekraftsmarsjen fordi vi representer medieindustrien på tvers av redaksjoner, medieteknologi, utdanning og forskning. Innovasjon er en av grunnpilarene for alt vi jobber med og gjennomsyrer hele Media City Bergen, forteller Charlotte Vindenæs, Communication & Event manager i Media City Bergen. Foto: Mangler bilde av Charlotte

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Nøkkelen for å kunne nå bærekraftsmålene handler om kunnskap og forståelse, mener Ørjan i Fana Sparebank.

– Om vi gjør målene enkle og forståelige for barn kan vi komme langt. Det er også hensikten med programmet denne dagen. At vi forenkler alle 17 mål slik at alle kan forstå sammenhengen hvordan alt kan bli om alle jobber sammen mot dette.

Hva er det du gleder deg mest til med arrangementet?

– For meg er det den sosiale biten jeg brenner for, sier han og fortsetter:

– Min rolle i banken som ansvarlig for gaver og sponsorater har mye å si. Når vi gir støtte til idrettslag eller andre, bidrar det til å gjøre en forskjell og forhindre utenforskap. Dette betyr mye for meg, forteller han, før han tar seg friheten til å sitere kollega og administrerende direktør i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø:

– Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Read Entire Article