Ane Breivik tar ikke gjenvalg som Unge Venstre-leder – vil inn på Stortinget

4 weeks ago 20Ane Breivik tar ikke gjenvalg som leder for Unge Venstre. Foto: Frode Hansen / VG

Hun satser heller på en stortingsplass for Venstre fra Akershus.

  • Bilde av NTB
lørdag 18. mai kl. 16:25

Dermed følger hun i sporene til sine unge kollegaer på borgerlig side. Både Simen Velle, leder i FpU, og Ola Svenneby, leder i Unge Høyre, har begge uttrykt et ønske om en plass på Stortinget i 2025.

Til TV 2 sier Breivik at hun håper på en flertallsregjering bestående av Venstre, Høyre og Frp. Dersom en plass på Stortinget blir en realitet, ønsker hun dessuten å bidra til et norsk EU-medlemskap.

– Jeg tror min generasjon har et litt annet forhold til dette. Søsteren min var på Erasmus-utveksling som student. Vi er vokst opp i et EU med Schengen der vi kan reise fritt på interrail gjennom kontinentet, sier Breivik, som også mener at dagens geopolitiske situasjon gjør et norsk EU-medlemskap nødvendig.

Hun peker på økt aggresjon fra både Russland og Kina og et usikkert politisk landskap i USA, med henvisning til det kommende amerikanske valget i november.

– Da mener jeg Norge står tryggest i blokk med EU.

Hun vil også kjempe for en rusreform i Norge. Blant annet vil hun avkriminalisere brukerdoser og utrede et regulert og legalisert salg av cannabis.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 18.05.24 kl. 16:25

Relaterte emner

Read Entire Article