16-åring døde etter knivstikking. 17-åring dømt.

2 hours ago 1



  • 16-åring døde etter knivstikking. 17-åring dømt.

    16-åring døde etter knivstikking. 17-åring dømt.

    Konflikten mellom to ungdomsgrupper på Oslo S i fjor sommer endte med at en 16-åring ble knivstukket og døde av skadene seks dager senere. Nå er en 17 år gammel gutt dømt for for grov kroppsskade med døden til følge.

    Oslo tingrett har dømt tenåringen til fengsel i tre år og ni måneder. Han må betale 200.000 kroner i oppreisning og erstatning til 16-åringens etterlatte.

    Det er fellesstraff med Oslo tingretts dom som falt i 2023.

    Den domfelte var selv 16 år gammel da knivstikkingen fant sted i juni.

  • Færre nye arbeidsplasser enn ventet i USA

    Færre nye arbeidsplasser enn ventet i USA

    Antall sysselsatte utenfor landbruket i USA økte med 143.000 i januar, ifølge ferske tall.

    Dette var færre enn analytikere hadde ventet i forkant.

    Samtidig ble sysselsettingstallene for november og desember revidert opp. Og arbeidsledigheten forrige måned falt til 4 prosent.

    Fredagens sysselsettingstall – nonfarm paryrolls – er de første siden innsettelsen av Donald Trump som president.

  • Kristoffer Rønneberg

    4 min

    Norge og 78 andre land kritiserer Trump-sanksjoner

    Norge og 78 andre land kritiserer Trump-sanksjoner

    I et åpent brev tar 79 land sterk avstand fra Donald Trumps beslutning om å innføre sanksjoner mot Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

    Trumps tiltak «truer med å undergrave den internasjonale rettsstaten», heter det i brevet.

    Norge er blant landene som står bak brevet.

    «Sanksjoner vil alvorlig undergrave alle situasjoner som for tiden er under etterforskning ettersom domstolen kan bli nødt til å stenge sine feltkontorer,» heter det i brevet, som ble offentliggjort fredag ettermiddag.

    Landene mener at Trumps sanksjoner, som rammer ansatte tilknyttet ICC, vil «øke risikoen for straffrihet for de mest alvorlige forbrytelsene».

  • Kristoffer Rønneberg

    14:16

    Reuters: Trump vil beholde 611 bistandsansatte

    Reuters: Trump vil beholde 611 bistandsansatte

    Av de rundt 10.000 ansatte i bistandsetaten USaid skal bare 611 få beholde jobbene sine.

    Det går frem av et notat samtlige ansatte skal ha fått torsdag kveld, skriver nyhetsbyrået Reuters.

    USaid ble opprettet i 1961 og er verdens fremste aktør innen bistand og utviklingshjelp. Etaten har prosjekter i over 100 land. USaid arbeider med en rekke utviklingsområder, inkludert bekjempelse av sult, finansiering av utdanning, bekjempelse av epidemier, samt sikkerhetshjelp til land som Ukraina.

    Etaten har også bidratt til store helseprogrammer, som utryddelse av polio og kopper, samt en anerkjent hiv/aids-innsats som har reddet flere millioner liv i afrikanske land.

    For regnskapsåret 2025 er det foreslått et budsjett på 52,9 milliarder kroner. Dette blir nå betydelig redusert av Donald Trump.

  • Far, mor og storebror dømt i omfattende overgrepssak

    Far, mor og storebror dømt i omfattende overgrepssak

    Barnefaren i 50-årene er dømt av Gulating lagmannsrett til 20 års fengsel og moren i 40-årene til 17 år for overgrep mot egne og naboens barn i Hardanger.

    Naboen i 30-årene er dømt til tolv års fengsel og storebroren til ni års fengsel, skriver TV 2.

    Til sammenligning fikk foreldrene henholdsvis 21 års forvaring og 18 års fengsel i tingretten, og broren ti års fengsel. Naboens fengselsstraff blir stående på samme nivå.

    Overgrepssaken berører i alt tre barn: ekteparets sønn på 17 år og datter på tolv år, samt naboens sønn på tolv år.

    Alle nekter straffskyld og hevder overgrepene aldri skjedde.

  • PST frykter ideologisk motivert skoleskyting i Norge

    – Vi avhengig av at noen varsler oss. Dette er en felles samfunnsansvar, sier leder for kontraterroravdelingen Lars Lilleby i PST.

    – Vi avhengig av at noen varsler oss. Dette er en felles samfunnsansvar, sier leder for kontraterroravdelingen Lars Lilleby i PST. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

    PST frykter ideologisk motivert skoleskyting i Norge

    Dagen etter skoleskytingen i Sverige slo Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fast at det er fare for lignende hendelser i Norge.

    Svensk politi mener gjerningsmannen ikke hadde et ideologisk motiv. Men i Norge er PST bekymret for at skoleskytinger ofte kan være ideologisk fundert.

    – Det er et fenomen vi har hatt fokus på de siste årene. Vi ser at skoleskytinger i utlandet er knyttet til en eller annen form for ekstrem ideologi, sier Lars Lilleby, sjef for kontraterror i PST.

    PST har gjennomført flere

  • Tilbakekalte egg: Over 100 har ringt Giftinformasjonen

    Nortura har tilbakekalt egg grunnet forhøyet nivå av vitamin D. Folkehelseinstituttet får nå blant annet spørsmål om hvor mange egg som kan spises før akutte helseeffekter kan oppstå.

    Nortura har tilbakekalt egg grunnet forhøyet nivå av vitamin D. Folkehelseinstituttet får nå blant annet spørsmål om hvor mange egg som kan spises før akutte helseeffekter kan oppstå. Foto: Terje Pedersen / NTB

    Tilbakekalte egg: Over 100 har ringt Giftinformasjonen

    Giftinformasjonen har så langt ingen informasjon om at noen er forgiftet etter å ha spist egg med for mye D-vitamin. Foreløpig har 118 ringt og spurt om råd.

    Ni eggprodusenter tilbakekalte torsdag varepartier etter å ha fått fôr med alvorlig forhøyede verdier av vitamin D. Det ble opplyst at eggene kan være helseskadelige.

    – Giftinformasjonen har ingen informasjon om forgiftninger knyttet til dette så langt. Eventuelle symptomer kan komme etter noe tid, så det er anbefalt å ta kontakt med lege dersom symptomer oppstår inntil 1 uke etter siste inntak, sier Jacobsen, som anbefaler å gå inn på sidene til Folkehelseinstituttet, der de vanligste spørsmålene er besvart.

  • FN advarer om at Kongo-konflikten kan spre seg

    Medlemmer av opprørsgruppen M23 i byen Goma øst i Kongo.

    Medlemmer av opprørsgruppen M23 i byen Goma øst i Kongo. Foto: Brian Inganga / AP / NTB

    FN advarer om at Kongo-konflikten kan spre seg

    Faren for at konflikten øst i Kongo sprer seg til andre land, har aldri vært høyere, ifølge FNs menneskerettssjef Volker Türk.

    – Hvis ikke noe gjøres, så kan det verste fortsatt være i vente, advarte Turk under et møte i FNs menneskerettsråd fredag.

    Ifølge FN er nesten 3000 mennesker drept og hundretusener fordrevet øst i Kongo siden årsskiftet. Her har opprørsgruppen M23 vært på offensiven i og rundt byen Goma.

    Både Kongo, FN-eksperter, USA, Frankrike og andre land har slått fast at M23 støttes av Rwanda. Myndighetene i Rwanda har benektet dette.

Read Entire Article