Skriftlig spørsmål fra Per-Willy Amundsen (FrP) til justis- og beredskapsministeren. Besvart: 16.03.2023 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

Om lag 150 unge personer ba om assistanse fra norske ambassader i fjor, for å få hjelp da de opplever å ha blitt hensatt i opprinnelseslandet til foreldrene. Hensikten er ofte for å gå på koranskole eller lignende opplegg hvor trusler og vold ikke er uvanlige virkemiddel i undervisningen. Av disse 150 unge personene som fikk hjelp av ambassaden med nødpass, hjemreise til Norge etc.; i hvor stor andel av disse sakene ble det opprettet politisak på foreldrene?

Skriftlig spørsmål fra Per-Willy Amundsen (FrP) til justis- og beredskapsministeren. Besvart: 16.03.2023 av justis- og beredskapsminister Emilie MehlOm lag 150 unge personer ba om assistanse fra norske ambassader i fjor, for å få hjelp da de opplever å ha blitt hensatt i opprinnelseslandet til foreldrene. Hensikten er ofte for å gå på koranskole eller lignende opplegg hvor trusler og vold ikke er uvanlige virkemiddel i undervisningen. Av disse 150 unge personene som fikk hjelp av ambassaden med nødpass, hjemreise til Norge etc.; i hvor stor andel av disse sakene ble det opprettet politisak på foreldrene?