Skriftlig spørsmål fra Lene Westgaard-Halle (H) til justis- og beredskapsministeren. Besvart: 01.02.2023 av justis- og beredskapsminister Emilie Mehl

Hva foretar regjeringen seg for å sikre at norske interesser blir ivaretatt når Store Norske nå gir fra seg en rekke rettigheter til kullutvinning på Svalbard og frem mot 2025 når resten av utmålene bortfaller og Gruve 7 legges ned, og mener justisminister Mehl at denne beslutningen vil gi Norge økt kontroll i nordområdene, noe hun understreket betydningen av i forbindelse med regjeringens varsel om en ny Svalbard-melding?

Skriftlig spørsmål fra Lene Westgaard-Halle (H) til justis- og beredskapsministeren. Besvart: 01.02.2023 av justis- og beredskapsminister Emilie MehlHva foretar regjeringen seg for å sikre at norske interesser blir ivaretatt når Store Norske nå gir fra seg en rekke rettigheter til kullutvinning på Svalbard og frem mot 2025 når resten av utmålene bortfaller og Gruve 7 legges ned, og mener justisminister Mehl at denne beslutningen vil gi Norge økt kontroll i nordområdene, noe hun understreket betydningen av i forbindelse med regjeringens varsel om en ny Svalbard-melding?