Mathias (30) hatet timelister– lagde app til 415 millioner

Mathias Mikkelsen henter 115 millioner kroner til AI-basert timeføring i Memory – prises til 415 millioner kroner

Mathias (30) hatet timelister– lagde app til 415 millioner
– Jeg har ikke formell utdanning som designer. Men jeg har alltid vært helt utrolig interessert i teknologi, og så har jeg hatt et latterlig hat mot timeføring, sier Mathias Mikkelsen, daglig leder og grunnlegger av Timely.

Frem til 2013 jobbet Mikkelsen som designer i kommunikasjonsbyrået Isobar Norge. Da sa hadde han fått nok av timelistene. Han sa opp jobben i reklamebransjen, solgte leiligheten og flyttet til San Fransisco.

En idé om å automatisere timeføringen ble til selskapet Timely. Tanken var at folk flest glemmer hvor mye de faktisk har jobbet når timene skal føres, og dermed underfakturerer. 

Etter to år i Silicon Valley flyttet han hjem igjen, og da fikk han med seg norske SNÖ Ventures og amerikanske 500 Startups på eiersiden.

Henter 115 millioner

Siden starten har selskapets verdsetting hatt hockeykølle-fasong: Selskapet ble priset til 41 millioner på dette stadiet millioner kroner i 2016. 

I 2018 hentet Mikkelsen & co 41 millioner kroner til en verdi på 141 millioner kroner etter kapital.

I emisjon som ble ferdigstilt nå i begynnelsen av juni hentet selskapet 115 millioner i ny vekstkapital til en verdsetting på 415 millioner kroner post money.

Mikkelsens eierandel på 38,2 prosent er dermed verdsatt til 159 millione kroner.

Investorer i denne runden er investeringsselskapene Melesio Invest og Sanden.

* Melesio er et privat investeringsselskap der ABG-veteranene Petter Bjertnæs, Arild Abel Engh og Roy Myklebust er partnere sammen med Oscar Semb Fredricsson, som har fartstid fra Arctic Securities og Strawberry Capital.

* Sanden er investeringsselskapet til Petter Collier og Jan Petter Collier. Jan Petter Collier er medgründer i meglerhuset ABG Sundal Collier, og er ifølge Kapital god for 2,2 milliarder kroner.

– Programvaren fra Memory har allerede redefinert hvordan internasjonalt næringsliv arbeider og planlegger tidsbruken sin. Vi ser frem til å jobbe videre med teamet, sier Engh. 

Memory har allerede flere tidligfaseinvestorer inne: Det statlige investeringsselskapet Investinor og britiske Concentric, i tillegg til SNÖ Ventures.

INVESTOR: Jan Petter Collier.

Foto: NTB

– Massiv underfakturering

Memorys hovedprodukt er Timely, et timeføringsverktøy basert på kunstig intelligens. Én del av programmet ligger i bakgrunnen og overvåker konstant hva brukeren foretar seg: Hvilke dokumenter som er i bruk, hvilke samtaler som kommer inn på telefonen, hvilke eposter som sendes når og hvilke nettsider som er oppe.

Dataene får ikke arbeidsgiveren se, men det gjør arbeidstageren, og det er et uvurderlig grunnlag når timelistene skal gjøres unna.

Etter rundt syv års bruk er den viktigste lærdommen at mange underrapporterer hvor mye tid de bruker på kunder og prosjekter, mener Mikkelsen.

– Når man sitter med timeføringen to uker i etterkant glemmer man stort sette å legge inn den telefonen som kom inn på lørdag formiddag eller den eposten man sendte på søndag kveld. Resultatet er massiv underfakturering av faktisk timebruk, sier Mikkelsen.

Utvikler nytt verktøy

Blant kundene finner vi regnskapskonsernet Grant Thornton, konsulentselskapt Nabler og det israelske programvareutviklingsselskapet Wix.

Emisjonskapitalen skal dels brukes til å få fart på salget og dels til å utvikle Dewo, som er et nytt tidsplanleggingsverktøy.

– Dewo står for Deep Work. Når en programvareutvikler skal jobbe effektivt, trengs det to til fire timers konsentrert arbeid. Det får ikke utvikleren når det hagler inn med eposter og andre beskjeder. Dewo hjelper til med å organisere dagen slik at det blir mulig, sier Mikkelsen.

Memory hadde 21,2 millioner kroner i omsetning og et resultat før skatt på minus 4,6 millioner kroner i fjor.

– Når skal dere tjene penger?

– Vi kunne ha tjent penger i morgen om vi ville det, men da ville vi ikke ha fått den veksten vi ønsker oss. Kapitalen vi har hentet nå gir dekker de løpende underskuddene i rundt to år. Da blir det sannsynligvis en ny emisjonsrunde, men det er også mulig å konsolidere og gå med overskudd hvis styret ønsker det, sier Mikkelsen.

Memory

 
(Mill. kr)20202019
Driftsinntekter21,215,9
Driftsresultat-−12,1
Resultat før skatt−4,6−12,0
Årsresultat-−12,0

Eiere: Mathias Mikkelsen (38,2 %), Investinor (16,9 %), SNÖ Ventures (12,7 %), Melesio (11,4 %), Concentric (9,3 %), Sanden (6,2 %), andre (5,2 %).